Ha őzláb gombát bepanirozva lefagyasztok, az jó lesz utána kisütve?
"Ha később rántani szeretnéd a gombát, akkor panírozva is lefagyaszthatod. Ebben az esetben nem kell kiolvasztanod, fagyott állapotban elkezdheted kisütni."
Saját tapasztalatból is mondom, nyugodtan lefagyaszthatod. Felhasználáskor nem túl forró olajban kell kisütni (hogy ne égjen meg rajta a morzsa). Íze és állaga ugyanolyan lesz, mint a friss gombáé. (Van aki azt mondja, hogy "vizesebb" lesz, de én nem tapasztaltam ilyet.)
Szerintem is sz.r.
Megnyúlósodik, élvezhetetlen lesz...
Ha őzláb gombát bepanirozva lefagyasztok, az jó lesz utána kisütve?
N E M ! !
Az őzláb gomba végképp nem!
Csak ha bármihez van gyomrod.
Nekem nem működött. Mármint a panírozott gomba.
De a hármasnak mondom, hogy több kiló gombát fagyasztok minden évben. Elsősorban róka gombát, mi magunk szedjük. Nem szar, csak megvan a maga módszere, hogy kell csinálni.
#6 vagyok... Ja és csak azért, mert 2019. május 19-én Zaláné Csörsz Eszter azt mondja, hogy így jó,, attól még nem igaz.
#2 aki belinkelte ezt, elkerülte a figyelmét, hogy amiről a linkben szó van, az nem őzlábgomba.
A gombát szotírozva tudjuk lefagyasztani.
"(szautírozás) = kevés zsiradékban (eredetileg nyeles serpenyőben) magas hőfokon történő gyors pirítás, melynek során az aprított alapanyagot többször átforgatják."
Ehhez a gombát legjobb cikkekre vágni, ezt követően a szotírozás után tálcán elterítve lefagyasztod, így külön marad minden gerezd, megkönnyítve a további felhasználást.
@8:
Nem csak Zaláné Csörsz Eszter mondja, többen mások is, még itt a Gyakorin is...
Az sem kerülte el a figyelmemet, hogy ez őzlábgomba. Mások is ettek már őzlábgombát, le is fagyasztották, és valahogy mégiscsak sikerült nekik.
Csak utána kellene nézni, mielőtt nekiállsz másokat megköpködni.
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-prakti..
#9 Senkit nem köpködtem, de még tiszteletlen sem voltam. Viszont konyhafőnök vagyok Ausztriában egy 4 csillagos 1100 (egyezeregyszáz) ágyas szállodában.
Megnéztem ezt a linket is amit mellékeltél. Akkor még valami:
Gombát SOHA nem mosunk, nem forrázunk. Ha szennyezett, (mondjuk a tönkje) levágjuk, vagy nedves ruhával eltávolítjuk a földet / szennyeződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!