Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha őzláb gombát bepanirozva...

Ha őzláb gombát bepanirozva lefagyasztok, az jó lesz utána kisütve?

Figyelt kérdés

2020. okt. 11. 10:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
21%
Nem
2020. okt. 11. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

"Ha később rántani szeretnéd a gombát, akkor panírozva is lefagyaszthatod. Ebben az esetben nem kell kiolvasztanod, fagyott állapotban elkezdheted kisütni."

[link]

Saját tapasztalatból is mondom, nyugodtan lefagyaszthatod. Felhasználáskor nem túl forró olajban kell kisütni (hogy ne égjen meg rajta a morzsa). Íze és állaga ugyanolyan lesz, mint a friss gombáé. (Van aki azt mondja, hogy "vizesebb" lesz, de én nem tapasztaltam ilyet.)

2020. okt. 11. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Gomba fagyasztva,maga a sz@r.🤦‍♀️
2020. okt. 11. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
⚠️
2020. okt. 11. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem is sz.r.


Megnyúlósodik, élvezhetetlen lesz...

2020. okt. 11. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
23%

Ha őzláb gombát bepanirozva lefagyasztok, az jó lesz utána kisütve?

N E M ! !

Az őzláb gomba végképp nem!

Csak ha bármihez van gyomrod.

2020. okt. 11. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
84%

Nekem nem működött. Mármint a panírozott gomba.


De a hármasnak mondom, hogy több kiló gombát fagyasztok minden évben. Elsősorban róka gombát, mi magunk szedjük. Nem szar, csak megvan a maga módszere, hogy kell csinálni.

2020. okt. 11. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
66%

#6 vagyok... Ja és csak azért, mert 2019. május 19-én Zaláné Csörsz Eszter azt mondja, hogy így jó,, attól még nem igaz.

#2 aki belinkelte ezt, elkerülte a figyelmét, hogy amiről a linkben szó van, az nem őzlábgomba.

A gombát szotírozva tudjuk lefagyasztani.

"(szautírozás) = kevés zsiradékban (eredetileg nyeles serpenyőben) magas hőfokon történő gyors pirítás, melynek során az aprított alapanyagot többször átforgatják."

Ehhez a gombát legjobb cikkekre vágni, ezt követően a szotírozás után tálcán elterítve lefagyasztod, így külön marad minden gerezd, megkönnyítve a további felhasználást.

2020. okt. 11. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 Shai-Hulud ***** válasza:

@8:

Nem csak Zaláné Csörsz Eszter mondja, többen mások is, még itt a Gyakorin is...

Az sem kerülte el a figyelmemet, hogy ez őzlábgomba. Mások is ettek már őzlábgombát, le is fagyasztották, és valahogy mégiscsak sikerült nekik.

Csak utána kellene nézni, mielőtt nekiállsz másokat megköpködni.

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-prakti..

2020. okt. 11. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
79%

#9 Senkit nem köpködtem, de még tiszteletlen sem voltam. Viszont konyhafőnök vagyok Ausztriában egy 4 csillagos 1100 (egyezeregyszáz) ágyas szállodában.

Megnéztem ezt a linket is amit mellékeltél. Akkor még valami:

Gombát SOHA nem mosunk, nem forrázunk. Ha szennyezett, (mondjuk a tönkje) levágjuk, vagy nedves ruhával eltávolítjuk a földet / szennyeződést.

2020. okt. 11. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!