Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan szoktátok csírátlani a...

Hogyan szoktátok csírátlani a befőttes üvegeket? nem elég a dunsztolás?

Figyelt kérdés
befőtt
2021. júl. 25. 21:48
 1/7 anonim válasza:
100%
Alaposan kimosom az üvegeket és a tetőket. Utána az üvegeket berakom 3 percre a mikróba, a tetőket pedig kifőzöm.
2021. júl. 25. 21:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is a mikróba teszem a kimosott üvegeket. A tetőkre csak forrásban levő vizet szoktam önteni egy tálban és állni hagyom benne (a lekvártöltő tölcsért stb. is beleteszem).
2021. júl. 25. 22:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én forró vízbe teszem őket egy-két percre és főzöm az üvegeket.

Amikor vizes dunsztba teszek el tartósító nélkül, akkor alaposan kimosom az üvegeket és úgy használom fel.

2021. júl. 25. 22:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi kimossuk az uvegeket rendesen es utana beteszem oket a sutobe egy darabig, ott is hagyom hulni oket es akkor meg kelloen melegek amikor a lekvar belekerul, igy attol sem kell felnem, hogy szetpattan az uveg ahogy belekerul a forro trutyi.
2021. júl. 26. 11:07
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, én úgy értelmezem, hogy nem elég dunsztoláskor a csírátlanítás, előtte is meg kell csinálni az üvegekkel.
2021. júl. 26. 12:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én amikor kiürülnek, mosogatógépben elmosatom az üvegeket is és a tetőket is. A mosogatószerem perkarbonátos, és fertőtlenít is. Amikor megszáradnak kiveszem, rátekerem a fedőket, és így teszem el őket. Befőzéskor előveszem, és csak le kell tekerni a fedőt...
2021. júl. 26. 22:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Mikrózni vizesen kell/lehet az üvegeket?

Milyenre állitjátok be?

Eddig forró vízzel mostam el., de egyszerűbb volna mikrózni.

2021. júl. 26. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!