Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » UHT tejszín feldolgozásának...

UHT tejszín feldolgozásának van valami buktatója ?

Figyelt kérdés
Kinéztem egy jégkrém receptet és írt hozzá tejszín. Hát én azt turmix géppel nem tudtam felverni. Vagy azt csak szifonban lehet keményre csinálni ?
2021. jún. 29. 00:40
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak szifonban lehet jól megcsinálni. Viszont a turmix nem jó erre.


Kézi mixerrel tudod megcsinálni.


Fontos, hogy jól be legyen hűtve a tejszín, legalább 4-6 óra hűtés legyen előtte, sima hűtőben.

Arra is figyelj, hogy legalább 30% zsírtartalmú, állati eredeti valódi tejszín legyen. Egyre több boltba lehet kapni 35-36%-osat is, azzal még jobb lesz.

2021. jún. 29. 04:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A turmixgép nem való habosításra, egyértelmű, hogy nem tudtad vele felverni.
2021. jún. 29. 06:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Ja, bocsi, kézi mixerrel próbáltam. A zsírtartalmát viszont nem vizsgáltam.
2021. jún. 29. 10:45

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!