Ez mit jelent? Mi az a meggle tejszín?
Bocsi a hibákért, de nem magayarországi vagyok. A. Magyar csak a 2ik nyelvem. Tortához van ez a recept de nem értem
.... Étcsoki krém:
100 gr. étcsokoládé
200 ml tejszín (Meggle)
100 ml tejszín felvert habja
1 tk. zselatin
Az a 200 ml tejszín a (meggle) az milyen tejszín, miben más mint a egyszerű tejszín a 100 ml s? Úgy kell kérnem üzletbe h meggle s tejszín?
Meggle a márka. Teljesen mindegy milyen márkát veszel.
Habtejszín a 30% zsírtartalmú tejszín, azt lehet felverni (a megglének van e helyett creme patesserie-je, azaz cukrászhabja is, azt is lehet használni, de a hulala is ilyen).
Amiből még 200 ml kell, azt gondolom fel kell főzni a csokival, az mindenképpen tejszín legyen, 20-30%-os. Mindegy, hogy meggle vagy nem.
A Meggle cukrászhab, növényi tejszín, ami jó tartást biztosít a krémnek habfixáló nélkül is. Ugyanilyen a cukrászhab a Hulala is.
Használhatsz helyette minimum 30%-os habtejszínt és habfixálót.
A Meggle egy márka, tejtermékei vannak, nem igaz, hogy nem igazi tejszín, sokféle terméke van.
Van neki többféle zsírtartalmú valódi tejszínje is, meg növényi zsiradékból készült "mű tejszínje" is, ami könnyen felverhető és tartós habot képez, de ugyanúgy van neki többféle vajkészítménye is.
Hogy a receptben miért van 2 féle írva, ennyiből nem derül ki, gyanítható hogy a recept író is valami habnak tervezett műtejszínt értett ez alatt, csak akkor nem a márkát kellett volna odaírnia, hanem azt, hogy bármilyen cukrászhab, márkától függetlenül.
Úgyhogy nem a te magyar tudásoddal van baj, hanem a recept író hozzáértésével, meg intelligenciájával.
A receptíró itt szerintem is a növényi tejszínre gondolhatott.
Én így szoktam készíteni tejszínes étcsoki krémet tortába:
750 ml habtejszínt felforralok, beledobálok 20 dkg étcsokoládét és folyamatosan kavargatva főzöm kb. 5-8 percig.(Olyan forrócsoki állaga lesz.)
Aztán időnként megkevergetve hagyom kihűlni.
Beteszem hűtőbe minimum 4 órára, de inkább egy éjszakára.
Másnap habverővel addig verem, míg krém állaga nem lesz.(Én kézi habverővel szoktam, géppel lassú fokozaton ajánlott.)
Nem kell bele zselatin, szépen tartja magát a krém és nagyon finom.
Ez a mennyiség 26cm átmérőjű tortalaphoz elegendő.
A kérdező helyett:
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!