Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ez mit jelent? Mi az a meggle...

Ez mit jelent? Mi az a meggle tejszín?

Figyelt kérdés

Bocsi a hibákért, de nem magayarországi vagyok. A. Magyar csak a 2ik nyelvem. Tortához van ez a recept de nem értem

.... Étcsoki krém:

100 gr. étcsokoládé

200 ml tejszín (Meggle)

100 ml tejszín felvert habja

1 tk. zselatin

Az a 200 ml tejszín a (meggle) az milyen tejszín, miben más mint a egyszerű tejszín a 100 ml s? Úgy kell kérnem üzletbe h meggle s tejszín?


2019. okt. 18. 07:50
 1/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
90%
A Meggle egy márka. Mint pl a Mizo, Parmalat, stb.
2019. okt. 18. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
74%

Meggle a márka. Teljesen mindegy milyen márkát veszel.

Habtejszín a 30% zsírtartalmú tejszín, azt lehet felverni (a megglének van e helyett creme patesserie-je, azaz cukrászhabja is, azt is lehet használni, de a hulala is ilyen).


Amiből még 200 ml kell, azt gondolom fel kell főzni a csokival, az mindenképpen tejszín legyen, 20-30%-os. Mindegy, hogy meggle vagy nem.

2019. okt. 18. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
35%
A Meggle NEM valódi tejszín, hanem műtejszín. Felverhető, de nagyon más az íze, mint a tejből készült tejszínnek. Igaz, olcsóbb is.
2019. okt. 18. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A Meggle cukrászhab, növényi tejszín, ami jó tartást biztosít a krémnek habfixáló nélkül is. Ugyanilyen a cukrászhab a Hulala is.

Használhatsz helyette minimum 30%-os habtejszínt és habfixálót.

2019. okt. 18. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A Meggle egy márka, tejtermékei vannak, nem igaz, hogy nem igazi tejszín, sokféle terméke van.

Van neki többféle zsírtartalmú valódi tejszínje is, meg növényi zsiradékból készült "mű tejszínje" is, ami könnyen felverhető és tartós habot képez, de ugyanúgy van neki többféle vajkészítménye is.


Hogy a receptben miért van 2 féle írva, ennyiből nem derül ki, gyanítható hogy a recept író is valami habnak tervezett műtejszínt értett ez alatt, csak akkor nem a márkát kellett volna odaírnia, hanem azt, hogy bármilyen cukrászhab, márkától függetlenül.

Úgyhogy nem a te magyar tudásoddal van baj, hanem a recept író hozzáértésével, meg intelligenciájával.

2019. okt. 19. 06:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A receptíró itt szerintem is a növényi tejszínre gondolhatott.

Én így szoktam készíteni tejszínes étcsoki krémet tortába:

750 ml habtejszínt felforralok, beledobálok 20 dkg étcsokoládét és folyamatosan kavargatva főzöm kb. 5-8 percig.(Olyan forrócsoki állaga lesz.)

Aztán időnként megkevergetve hagyom kihűlni.

Beteszem hűtőbe minimum 4 órára, de inkább egy éjszakára.

Másnap habverővel addig verem, míg krém állaga nem lesz.(Én kézi habverővel szoktam, géppel lassú fokozaton ajánlott.)

Nem kell bele zselatin, szépen tartja magát a krém és nagyon finom.

Ez a mennyiség 26cm átmérőjű tortalaphoz elegendő.

2019. nov. 2. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező helyett:

Köszönöm szépen a válaszokat!

2020. nov. 23. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!