Maradék leveszöldségből milyen tésztaszószt készítsek?
Sárgarépa, fehérrépa, karfiol.
Arra gondoltam, hogy leturmixolom.
Az egyik opció, hogy teszek bele sörélesztőpelyhet, sót, borsot.
A másik, tejszín, só, bors, mustár.
Ehető lesz? Vagy van más ötletetek?
vadas-szósz féleséget....?
ízesíted egy kis babérlevéllel, borókabogyóval, mustárral és egy pici karamellel....
Én másképp csinálnám. (gondolom, főtt zöldségek)Csinálnék kevés olajon hagymát, belevagdosnék paradicsomot kisebb kockákban héjastól, ízlés szerinti fűszerekkel. Ha már főttnek tűnik, villával összenyomnám nagyjából a zöldségeket, kissé főzném együtt, és kész.
Vagy kb. vadasmártást készítenék, de mielőtt elkészül, raknék bele 3-4 csemegeuborkát apró kockákra vágva.
vagy:kevés olajon megolvasztanék egy tömlős sonkás sajtot, bele a villával összetört zöldséget,kevés főzőtejszínt, kész.
vagy:olívaolaj,sok fokhagyma, főtt zöldség,sok petrezselyem.
Nálam mindenképpen az a nyerő, ha a főtt zöldség nem teljesen pürés,mert annak némi babakakira emlékeztető jellege van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!