Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A leveszöldséget le lehet...

A leveszöldséget le lehet fagyasztani? Ha igen akkor meg kell pucolni elötte igaz?

Figyelt kérdés
2015. júl. 1. 16:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én megszoktam pucolni, ha idöm engedi még fel is darabolom.
2015. júl. 1. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Igen, úgy a legjobb, ha úgy fagyasztod le, hogy már konyhakészen van, tehát csak bele kell dobni a levesbe. De az az igazság, hogy a zeller és a karalábé (én ezeket is szoktam bele tenni) már nem lesz ugyanolyan.
2015. júl. 1. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
Én is lefagyasztom mindig és nem szoktam megpucolni
2015. júl. 1. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2015. júl. 1. 17:13
 5/12 anonim ***** válasza:
Lehet, de abból már finom leves nem lesz. Dédi mániája volt, hogy mindent fagyasztott, sosem főzött friss zöldségekből. Azóta se szeretem a fagyasztott répát.
2015. júl. 1. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, a boltban is lehet kapni fagyasztott leveszöldséget.

Répa, zeller, petrezselyemgyökér, karalábé úgy a legjobb, ha fagyasztás előtt megpucolod, feldarabolod és pár percig vízben forralod.

Utána még fagyosan teszed a levesbe.

Nekem sem megfeketedni, sem gumisodni nem szokott, bár tényleg nem tökéletesen ugyanolyan, mint frissen, de ehető.

2015. júl. 1. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
77%

Én fagyasztok elég sokat, tisztán, megpucolva, darabolva.

Soha nem lett még fekete, és nem lett gumis levesbe főzve.

Előnye még, hogy annyit lehet belőle kivenni,a mennyire szükségem van, mert könnyen szétválik.

Eleinte én is blansíroztam, de már nem, és így is tökéletesen használható.

Természetesen télre fagyasztok, a szezonjában frisset használok.

2015. júl. 1. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
45%
Ja és még, ahogy írták előttem, mindig fagyosan kell a levesbe tenni, csak így garantálható a minősége. Kiolvasztani nem szabad.
2015. júl. 1. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
54%
Akkor csak az én fagyasztóm ilyen. De én 2-3 negatív tapasztalat óta nem fagyasztok zöldséget.
2015. júl. 1. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 mi a fene ***** válasza:
Biztos, hogy a fagyasztott nem olyan mint a friss, de ha sok van kár kidobni a felesleget.
2015. júl. 2. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!