Aki menüt tervez az hogyan spórol vele ? Vagy mi ennek a titka?
Itt van pár "rendszer", ami alapján lehet heti étrendet összeállítani, szerintem sokat segithet:
hetente 1x eszünk tésztát (milánói, bolognai stb.), 1x főzeléket, van heti 1 halnap, illetve heti 1 vega nap, amikor nem eszünk húst. A többi napon húst sütünk, esetleg pizzát, mikor mit - krumpli, rizs, kuszkusz a köret, ezeket egészséges arányban váltogatom.
Kezdd azzal, hogy oszd be a hetet: legyen egy nap egytálételes, egy nap tartalmas leves könnyű másodikkal, egy nap zöldségétel/főzelék, egy nap szárnyas, egy nap vörös húsétel, egy tészta, egy hal.
Ez legyen az alap, ezek bármelyikét tudod 2 napra is készíteni, ahogy szeretitek.
Ezután szedd össze a szívesen készített ételeket, és oszd a fenti típusokba. Így azért könnyű lesz kiválogatni az adott napra az adott ételeket.
Már csak annyi a dolgotok, hogy összeírjátok a listából a következő hétre a menüt, majd bevásároljatok annak megfelelően.
H: a vasárnapi maradékot variálom át kicsit.
K: vagy tésztaféle vagy krumplis étel van, hús nélkül
Sz: vagy sürü leves vagy valami egytálétel, kevés vagy semennyi hússal.
Cs: fözelékféle kevés húsfeltéttel.
P: valamilyen rakott zöldség, vagy rizses étel.
Szo: egytálétel, vagy pizza, zöldséges pite vagy hasonló, esetleg egy kevés hússal.
V: leves, utána húsétel körítéssel, zöldségekkel meg sok salátával, illetve valami édesség utána.
H: vasárnapi maradék
K: rakott valami
Sz: krémleves,
Cs: tészta
P: hal/hús körítéssel
Szo: sürü leves, tésztaféle
V: Húsleves, húsétel, körítés, saláta
H: valami húsos, esetleg vasárnapi maradékból
K: valami édes, palacsinta, császármorzsa, stb
Sz: Húsos étel kevés hússal és több zöldséggel
Cs: Húsmentes, legtöbbször rakott valami pici sajttal
P: Halas étel
Szo: Sürü leves, vagy egytál sok zöldséggel és kevés vagy semennyi hússal
V: Leves, sült vagy rántott hús vagy egyéb egész vagy szelet húsos étel
H: Tészta
K: idényzöldség
Sz: rizses vagy krumplis étel
Cs: felfújt
P: "kivánságmüsor"
Szo: gyors étel (virsli, rántotta, stb)
V: Húsétel
H: Maradékok
K: krumplis valami
Sz: egytál vagy leves
Cs: Tészta mártással
P: Halas étel
Szo: felfújt
V:sült körítéssel
Hetente
egyszer krumplis étel
egyszer rizses
egyszer tészta
egyszer felfújt
egyszer leves/egytálétel
egyszer édes valami
egyszer maradék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!