Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Aki menüt tervez az hogyan...

Aki menüt tervez az hogyan spórol vele ? Vagy mi ennek a titka?

Figyelt kérdés
Sokat hallom, hogy tervezz menüt azzal tudsz spórolni. Persze egyébként is igyekszek spórolni de minden egyre drágább.
2021. jún. 15. 12:49
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
92%

Figyeled az akciokat, aszerint vasarolsz, majd megtervezed mit fozol, az alapjan ami otthon van es amit vettel.

Pl ha akcios a cukkini, d.hus, erdemes belole tobbet bevenni.

Csinalsz pl cukkini fozeleket fasirttal 2napra, utana mondjuk a d.husbol bolognait, aztan rantott cukkinit.

Igy kell gondolkodni.

2021. jún. 15. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt azt vesezl, amit el is készítesz, és figyelembe tudod venni, mi olcsóbb.

Másrészt nincs az, hogy a hütöben van egy csomó alapanyag, nem tudsz mit kezdeni vele, a fele megromlik és kidobod.

Harmadszor úgy tudod összeállítani az étrendet, hogy a korábbi napok maradékát fel tudd használni - pl. maradék pörkölt: rizseshús, rakott zöldségek, hortobágyi palacsinta, maradék fött tészta: kínai sült tészta, tésztasaláta, rakott tészta, maradék rizskoret: rizssaláta, pirított rizs, rakott ételekbe, stb.

Negyedszer nem veszel meg valamit hirtelen felindulásból, amit utána mégsem eszel meg, csak megtetszett az üzletben.

Ötödször, ha van menüterved, akkor elöe meg tudod írni a bevásárlólistát és nem veszel olyasmit, amit éppen meglátsz, de nincs rá szükséged.


Meg összességében sokkal tudatosabban vásárolsz, fözöl, mintha csak spontán jönne valami ötleted menet közben.

2021. jún. 15. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Ugy, hogy csak azt veszem, ami az adott hetre valoban kell. Ha tudom,hogy a héten mit főzök, akkor nem állok neki gondolkodni a boltban, hogy mi legyen és nem pakolok be totál felesleges dolgokat sem. Hét végén szoktam menüt tervezni, akkor már látható, mi lesz akciós hétfőtől. Online rendelek, ezzel megintcsak pénzt és energiát spórolok. Ha látom, hogy valami akciós, akkor azzal tervezem a menüt, de nem lesz nálunk három napig cukkini meg darált hús, mint az egyesnél, mert azt senki nem szereti. Változatosan étkezünk, így max ha akciós a darálthús, akkor megy a fagyasztóba és az elkövetkező hetekben tervezek vele.
2021. jún. 15. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/23 anonim ***** válasza:
71%

Az előzőekhez még annyit fűznék, hogy ha már hétfőn tudom, hogy szerdán lencsefőzelék lesz, akkor kedden beáztatom a lencsét. Ha csak szerdán találom ki, akkor kénytelen vagyok konzervet venni, mert különben nem készül el. Általában is, ha nem tervezek előre, akkor valahogy mindig úgy adódik, hogy több kész- és félkész ételt használok föl.


Másrészt én direkt úgy tervezek, hogy ugyanazt többször is föl tudjam használni. Például ha hétfőn paprikás krumplit főzök, inkább csinálok egy nagyobb adagot, és szerdán vagy csütörtökön abból még lehet krumplis tészta. Ezzel persze az élelmiszerárakon nem lehet sprórolni, de a gázzal, a piszkos edénnyel meg az időmmel takarékosabb vagyok így.

2021. jún. 15. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 anonim ***** válasza:
87%
Heti egyszer mész boltba - mondjuk -, és nem naponta/kétnaponta, így nem ugrál bele a kosaradba az "ó, akciós a sör, viszek egyet az uramnak", és "jajj, a kicsikém mennyire szereti ezt a csokit, na kap belőle, ez úgyis csak 120 Ft". Péksüti, "csak egy rágó", "veszek egy kólát, szomjas vagyok", stb...
2021. jún. 15. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Plusz menünél nem veszel meg minden hülyeséget, hanem előre tudod, hogy mit akarsz főzni és célzottan vásárolsz :)
2021. jún. 15. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Én legtöbbször megnézem az aktuális újságot online ahová járok.

Összeírom,hogy mi olcsóbb és abból veszek kicsit többet.

Ha nem 20 helyre jársz bevásárolni,akkor kb ki lehet tapasztalni,hogy bizonyos termékeket milyen rendszeresen akcióznak.

Ha valami nem akciós,de muszáj,akkor azt megveszem,csak nem veszek belőle többet.

Szóval sosem tervezek menüt, hanem abból főzök,ami van.

Mondjuk az tény,hogy kell tárolásához legalább egy nagyobb hűtő és egy kamra.

2021. jún. 15. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 anonim ***** válasza:
18%
Olvasgasd Fa Kinga anyagait, ő profi ebben.
2021. jún. 15. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 anonim ***** válasza:
60%

Fozol huslevest - de a vegen tovabb hasznositod - csinalsz meg a fott hus melle vadas martast ... vagy a zoldsegekbol vacsorara egy kis francia salatat.


Maris egy levest 3 fele keppen hasznaltal fel :)

2021. jún. 15. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 anonim ***** válasza:
71%

9!


Ez nem menutervezes, hanem maradekhasznositas. Nem ugyanaz a kettő. Menutervezesnel az a cél, hogy ne legyen maradék. Ha húslevest főzöl, akkor fogjon el, mint húsleves.

2021. jún. 15. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!