Aki menüt tervez az hogyan spórol vele ? Vagy mi ennek a titka?
10-es: nem feltétlen az a cél, hogy ne legyen maradék, ellenkezöleg, a tudatosan többet fözés szintén takarékosság, csak nem kizáróal pénzzel, hanem az illetö idejével meg energiával.
A menütervezés esetében az a cél, hogy azt vedd meg, ami kell a heti menühöz, fölösleges dolgokat ne, és amit megvettél, azt a végére maradék nélkül használd is fel.
Az teljesen mindegy, hogy a húslevest egy menetben megeszed, vagy részben a másnapi/harmadnapi ételekhez használod fel, a lényeg, hogy ne dobj ki semmit.
ajánlom az oldalát, szerintem nagyon hasznos (fizetős, de van sok cikke ingyen is, instagramon is sok hasznos infot oszt meg)
10/13-as: ez a te módszered, ez is megfelelö, de sok mindenkén a másik praktikusabb.
Ezen nem érdemes vitázni, söt, iylen módon a kérdezönek - meg másoknak, akik most próbálják ki ezt a rendszert - többféle variációt mutatunk be.
Ár szerint vásárolsz és úgy találsz ki valamit.
Amikor akciós a cukkini, akkor abból eszel.
Vagy valamit belefőzöl a levesbe, de kiveszed belőle és a másodikhoz teszed.
Mi ezt nem szoktuk, mert csak egyet eszünk.
nagyobb tételben vásárolok, így nem vagyok minden másnap a boltban. azt veszem ami a listán van, így az impulse buying minimális. amiből nem tudok elég kis kiszerelést venni (ketten vagyunk csak), ahhoz tudok két kaját tervezni, így nem rommlik meg a hűtőben, már a vásárlás pillanatában gyakorlatilag fel van használva az egész. nyers húst amit nem használok fel egy főzésre, lefagyasztom. ha marad maradék akkor azt másnap ebédre megesszük (egy kis adagnál több nem szokott maradni).
a nasizás már csak gyümölcsöt és zöldséget jelent, banánt, almát veszek gyakran, maradék répát, szárzellert elrágcsálom valami joghurtos mártogatóssal.
kenyeret csak leárazva veszek, és a fagyasztóba megy. csak pirítósként fogyasztom, és azt is ritkán. a végeket megszárítom és kenyérmorzsává őrlöm.
az egyetlen "problémás" kaja az a saláta. a készre kevert zacskósat szoktuk venni mert nem eszünk sokat, sokszor. de a legkisebb zacskó is túl sok kettőnknek. így ezt gyakran ki kell dobnom. ha valakinek van megoldása erre, azt szívesen hallanám :D
Itt egyeseknek nagyon csipi a hugyos bugyi a valagat!🤣
Mindenki ugy tervez, sporol es maradekot ment ahogy beki jol esik!
Kiszabja meg MI a tervezes?! A tervezes nem csak hetimenut takar, hanem tervezni lehet az akcios, szezonalis stb elelmiszerekkel is. Ami akar varatlan is lehet, pl meglatunk egy leertekelt husfelet, mondjuk marhacombot 50%ban. Akkor azt veszem meg es a terv modosul.
Hiaba tervezbek itt egyesek maniakusan, ha nem hatekonyak koltseg es penz szempontjabol. Raadasul barmi tortenhet het kozbe, pl megs kivanja vki az adott etelt, vagy beteg lesz nem eszik vagy megse fozunk meg egy napon, mert inkabb rendelunk vmit. Az eletet nem tervezni kell, hanem elni. Lehetnek ezt konnyito tehermentesito dolgok, de az elvakult maniakus rendszabalyozas nem egyenlo a tervezessel.
"barmi tortenhet het kozbe, pl megs kivanja vki az adott etelt, vagy beteg lesz nem eszik vagy megse fozunk meg egy napon"
én még csak egy hónapja tervezek menüt, de ezek a problémák már feljöttek. eddig viszonylag jól meg tudtam oldani. húsból mindig azt veszem ami a legtovább eláll, de ha nem, akkor lefagyasztom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!