Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Aki menüt tervez az hogyan...

Aki menüt tervez az hogyan spórol vele ? Vagy mi ennek a titka?

Figyelt kérdés
Sokat hallom, hogy tervezz menüt azzal tudsz spórolni. Persze egyébként is igyekszek spórolni de minden egyre drágább.
2021. jún. 15. 12:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
93%
#10, számomra pedig a hatékony maradékhasznosítás az előre tervezés fő előnye. De nem is nevezném maradékhasznosításnak, mivel pont az alapján főzök így kisebb vagy nagyobb adagot, hogy aztán mire fogom fölhasználni. Tehát például a húslevesbe belefőzök plusz húst, amit utána félreteszek a vadashoz - de eleve így tervezem, nem azért csinálom így, mert maradt a levesből.
2021. jún. 15. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 anonim ***** válasza:
89%

10-es: nem feltétlen az a cél, hogy ne legyen maradék, ellenkezöleg, a tudatosan többet fözés szintén takarékosság, csak nem kizáróal pénzzel, hanem az illetö idejével meg energiával.

A menütervezés esetében az a cél, hogy azt vedd meg, ami kell a heti menühöz, fölösleges dolgokat ne, és amit megvettél, azt a végére maradék nélkül használd is fel.

Az teljesen mindegy, hogy a húslevest egy menetben megeszed, vagy részben a másnapi/harmadnapi ételekhez használod fel, a lényeg, hogy ne dobj ki semmit.

2021. jún. 15. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim ***** válasza:
61%
Nem szoktam kidobni semmit. 8 eve tervezek menüt. Mindennap főzök, nálunk nincs újrahasznosítás. Mondjuk az is igaz, hogy én ráérek a mindennapi főzésre.
2021. jún. 15. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
65%

ajánlom az oldalát, szerintem nagyon hasznos (fizetős, de van sok cikke ingyen is, instagramon is sok hasznos infot oszt meg)

[link]

2021. jún. 15. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim ***** válasza:
89%

10/13-as: ez a te módszered, ez is megfelelö, de sok mindenkén a másik praktikusabb.

Ezen nem érdemes vitázni, söt, iylen módon a kérdezönek - meg másoknak, akik most próbálják ki ezt a rendszert - többféle variációt mutatunk be.

2021. jún. 15. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim ***** válasza:
74%

Ár szerint vásárolsz és úgy találsz ki valamit.

Amikor akciós a cukkini, akkor abból eszel.


Vagy valamit belefőzöl a levesbe, de kiveszed belőle és a másodikhoz teszed.

Mi ezt nem szoktuk, mert csak egyet eszünk.

2021. jún. 15. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 anonim ***** válasza:
14%
16-os: ez ÉPPEN NEM tervezés és NEM spórolás, hanem így sokkal több pénz megy el, mintha terv szerint vásárolnál és a tetejébe még sokkal jobban, változatosabban is étkeznek, nem hetekig ugyanazt, mert szerinted éppen az az olcsó.
2021. jún. 15. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

nagyobb tételben vásárolok, így nem vagyok minden másnap a boltban. azt veszem ami a listán van, így az impulse buying minimális. amiből nem tudok elég kis kiszerelést venni (ketten vagyunk csak), ahhoz tudok két kaját tervezni, így nem rommlik meg a hűtőben, már a vásárlás pillanatában gyakorlatilag fel van használva az egész. nyers húst amit nem használok fel egy főzésre, lefagyasztom. ha marad maradék akkor azt másnap ebédre megesszük (egy kis adagnál több nem szokott maradni).

a nasizás már csak gyümölcsöt és zöldséget jelent, banánt, almát veszek gyakran, maradék répát, szárzellert elrágcsálom valami joghurtos mártogatóssal.

kenyeret csak leárazva veszek, és a fagyasztóba megy. csak pirítósként fogyasztom, és azt is ritkán. a végeket megszárítom és kenyérmorzsává őrlöm.

az egyetlen "problémás" kaja az a saláta. a készre kevert zacskósat szoktuk venni mert nem eszünk sokat, sokszor. de a legkisebb zacskó is túl sok kettőnknek. így ezt gyakran ki kell dobnom. ha valakinek van megoldása erre, azt szívesen hallanám :D

2021. jún. 15. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 anonim ***** válasza:
51%

Itt egyeseknek nagyon csipi a hugyos bugyi a valagat!🤣

Mindenki ugy tervez, sporol es maradekot ment ahogy beki jol esik!

Kiszabja meg MI a tervezes?! A tervezes nem csak hetimenut takar, hanem tervezni lehet az akcios, szezonalis stb elelmiszerekkel is. Ami akar varatlan is lehet, pl meglatunk egy leertekelt husfelet, mondjuk marhacombot 50%ban. Akkor azt veszem meg es a terv modosul.

Hiaba tervezbek itt egyesek maniakusan, ha nem hatekonyak koltseg es penz szempontjabol. Raadasul barmi tortenhet het kozbe, pl megs kivanja vki az adott etelt, vagy beteg lesz nem eszik vagy megse fozunk meg egy napon, mert inkabb rendelunk vmit. Az eletet nem tervezni kell, hanem elni. Lehetnek ezt konnyito tehermentesito dolgok, de az elvakult maniakus rendszabalyozas nem egyenlo a tervezessel.

2021. jún. 15. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

"barmi tortenhet het kozbe, pl megs kivanja vki az adott etelt, vagy beteg lesz nem eszik vagy megse fozunk meg egy napon"

én még csak egy hónapja tervezek menüt, de ezek a problémák már feljöttek. eddig viszonylag jól meg tudtam oldani. húsból mindig azt veszem ami a legtovább eláll, de ha nem, akkor lefagyasztom.

2021. jún. 15. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!