Törpeharcsát hogyan pucoljátok?
Én sóval szoktam pucolni, gyorsan megvan nagy mennyiség is, és még a bőre is megmarad, amit én pl kifejezetten szeretek ha sütve van.
A tüskéket levágva egy vödörben jó alaposan besózom, nem kell sajnálni. Jól összeforgatom. Ha kisebb mennyiség van, akkor kicsit tovább kavarom kézzel, utána egyesével leöblítem, és semmi nem marad rajta.
Ha több van, akkor miután átforgattam, engedek rá vizet. Ezután egy külön erre a célra vásárolt wc kefét fogok az akkus fúróba, majd ezzel kavarom át a vödröt (vagy épp tejes ládát). A halakat átszedem tiszta vízbe, átforgatom kézzel, és kész is, jöhet a következő adag. Egy "adag" megvan pár perc alatt, maga a tisztítás (belezés, fejlevágás) gyorsan megvan.
Az ecetes víz nekem nagyon nem jött be, nem végez jó munkát és hát az ecetszagot se felejtsük...
Viszont sokáig én is csak sózással csináltam, de nagyon macerás a forrázással összevetve. Viszont füstöléshez illetve akkor, ha halnak kell kinéznie, ezután is sőzásos módszerrel csinálom. A késes lekapirgálás után dörzsis mosogatószivacsal is átmegyek rajta. Ettől mindenki a fejéhez kap, ha látja, de ha nem akkor csal csodálkozik, hogy lehet ennyire szépen megpucolni egy halat...
Ha fejbeszúrás után hagyom fél órát a sóban, gyönyörűen kivérzik és szép fehér lesz a húsa, sokkal esztétikusabb, vállalhatóbb.
Ugye kinek mit jelent a megtisztítani... nagyon eltérő igényszintek vannak, a legtöbb ember amúgy sem lát túl a paprikáslisztes ropigyártáson és a halászlén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!