Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Elromolhat-e az olívaolaj?

Elromolhat-e az olívaolaj?

Figyelt kérdés
2010. aug. 24. 11:09
 1/7 anonim ***** válasza:
igen, MEGromolhat
2010. aug. 24. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
11%
Segítséég, elromlott a liszt!!!
2010. aug. 24. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim válasza:

jah...max megromolhat

xd

2010. aug. 24. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Avasodik!Szagold,vagy kóstold meg azonnal érezni fogod ha nem stimi!
2010. aug. 24. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Mint a legtöbb élelmiszernek, ennek is van szavatossági ideje. Megavasodhat. Márkafüggő, hogy mikor.

Ha nagyon hideg van (például hűtőbe teszed, de ne csinálj ilyet), kicsit furcsa állaga lesz, de ez nem ront a minőségén, csak rosszul néz ki.

2010. aug. 31. 02:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:

Nagyon sajnálom, hogy elhagytalak, nem tartozom többé hozzád! Remélem megértesz és meg leszel nélkülem. Tudom, hiányozni fogok! Nagyon szerettelek: az AGYAD!


U.I: ha elromlik, majd megjavíttatod ;)

2010. nov. 13. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 Ignis Subdialis ***** válasza:

Nem romolhat el. Nincs benne sem elektronika, sem mechanikus hajtás, alkatrész, semmi, ami elromolhatna. De ha lenne is - tökéletes a kenése! Ráadásul vízálló. Sőt mi több, víztaszító! Úgyhogy víz által nem is korrodálódhat! Az olívaolaj ilyen szempontból egy profi találmány.


Azonban megváltozhat az ízvilága, akár "rossz irányt" is vehet és fogyasztásra alkalmatlanná válhat, ekkor azt mondjuk, megromlott.

A változás sebessége pedig sok dologtól függ, hogy mennyire érett bogyókat használtak a készítéséhez, milyen fajtájú bogyók voltak, mennyire gondosan készítették őket elő és dolgozták fel, milyen eljárással dolgozták fel, hogyan csomagolták, és innentől sajnos rendkívül fontos az, hogy hogyan tárolták. Ez többnyire már nem a gyártó felelőssége, hiszen ő előállította és eladta. Ha egy akármilyen mezei olívaolaj címkéjét elolvassuk, egy eléggé szűkös hőmérséklet-tartományt jelöl, mint ideális tárolási hőmérsékletet és sötét helyet ír elő. Ha a terméket egy 50 fokra is felmelegedő fém raktárépületben tárolják egy hónapig, lehet hogy már rég "lejárt" lesz ízügyileg, amire a polcokra kerül!

Valójában azonban azt megállapítani az olívaolaj esetében, hogy megváltozott-e az íze az eredetihez képest, eléggé nehéz, ugyanis rengetegféle íze lehet egy olívaolajnak a majdnem ízetlen- vagy akár édeskéstől a maróan csípős vagy határozottan keserű ízekig.

2016. júl. 31. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!