Mivel lehet ízesíteni a kusz-kuszt? Hogyan finom?
Mivel a kuszkusz közel-keleti étel, ilyen fűszereket érdemes használni hozzá. Elsősorban római köményt (ha szereted), kurkumát, mindenféle fűszerkeveréket (török, arab, libanoni, stb. stb.) - amit pl. az Ázsia boltban nagy választékban megtalálsz.
Persze alap, hogy hagyma-fokhagyma-citromlé-petrezselyem - de ezen kívül tényleg nagyon sok irányba el lehet menni...
Leginkább római kömény, kurkuma, gyömbér, koriander, szerecsendió, fahéj, esetleg olívaolajban párolt hagyma vagy fokhagyma.
De az arabok nemigen ízesítik, köretként eszik szaftos, fűszeres ételekhez.
En barmit beleteszek, salatanak is oszekeverem ubival meg paradicsommal. De neha edesen is megeszem lekvarral. Fokhagyma tejfol is jó ra. Mezes fahejasan is eszem.
Petrezselyem is passzol. Csípős szószokkal is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!