Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudom megmérni azt,...

Hogyan tudom megmérni azt, hogy milyen meleg az olaj?

Figyelt kérdés
Találtam pár receptet, ahol nagyon fontos, hogy 170-180C között maradjon az olja. Hőmérőm nincs (ételhez való...), de állítólag ha a fakanalat belemártom az olajba és buborékozik akkor jó az olaj, ha nagyon buborékozik akkor már rossz. Ti erről mit tudtok? Esteleg van más módszer is?

2021. máj. 2. 19:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Ugyanez fogpiszkálóval.
2021. máj. 2. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
Vegyél hőmérőt. De ha van infrás homlokonlövős, az is jó.
2021. máj. 2. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
12%
170-180 kozott? Megmondom! 170 fokon mar eg az olaj ... enhe kis fekete fustot fogsz erzekelni es ki kell nyitni a konyhaablakot :))) ebbol tudod, hogy mar elerted a kivant hofokot :DDD
2021. máj. 2. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
23%
enhe=enyhe (jav.)
2021. máj. 2. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

3-4+


Ne hasznald az olajat ilyen hofokon mert szarra egetsz benne mindent!!!

2021. máj. 2. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Édesem, milyen olaj? Van pár fajta.

A "sima" klasszik napraforgó étolajat 170 fokon illik használni, (bár 180 van ráírva) a füstölési pontja ennél magasabb, és azt eleve laborkörülmények között mérik. Serpenyőben alacsonyabb, olajsütőben magasabb. ÚJ korában! De ahogy használják egyre lejjebb lesz az a pont. Olajsütőt kitűnően lehet használni, de meg kell tanulni használni, nem ám beleßaszni azt hadd szóljon. 2,5liter olajhoz 250g sütnivaló dukál (10%) Nem több! Használat után 70 fokosan leszűrni és elrakni, vagy kidobni vagy más célra felhasználni, ha kevés kellett csak a serpenyőbe.

2021. máj. 2. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Míg a vaj füstölési pontja alacsony (150 °C), addig a napraforgóolaj csak 230-250 fokon kezd el füstölni. A sertészsír (170-220°C) és a libazsír (190°C) a középmezőnyben foglalnak helyet, míg a tisztított olívaolajnak is viszonylag magas a füstölési pontja (200-240°C).
2021. máj. 3. 00:25
 8/11 anonim ***** válasza:
68%
De neked egy kínai hőmérőd sincs. Nem írtad, de az olaj nálad miben van és mennyi mennyiség?
2021. máj. 3. 00:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
56%
Van a fagyóban fagyasztott krumpli? Dobj bele egyet, ha elkezd rendesen sülni akkor jó.
2021. máj. 3. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

8as - van 3 higanyos hőmérőnk, amúgy serpenyőben, 1 liter olaj


9 - köszi

2021. máj. 3. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!