Honnan tudom hogy mikor van felforralva a habtejszín?
Figyelt kérdés
Lúdláb tortát szeretnék csinálni, és szinte minden recept azt írja, hogy a tejszínt fel kell forralni. Honnan tudom hogy mikor van felforrva? Gyakran sütök-főz{k de ezzel még nem volt dolgom. 21/l
Ehelyett fogod, összetördeled a csokit és a tejszínnel együtt felteszed a tűzhelyre. Kevered és hopp, elolvad pár perc alatt. A csoki már kezmelegtol is olvad, nem kell neki forróság.
A szál próba nem tudom hogy jön ide.
2021. márc. 28. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
12/18 anonim válasza:
#8, ha cukrász vagy, vedd elő a tankönyved, és nézz utána a párizsi krémnek. A szálpróbáról is fogsz olvasni.
2021. márc. 28. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
13/18 anonim válasza:
12!
20 év után már nincs meg egy könyvem se. A kérdező nem párizsi krémet készít, hanem ganache-t. Nem kell szál próba. Nehez is lenne, mivel abba cukor se kell. Másba szeretnél még belekötni?
2021. márc. 28. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
14/18 anonim válasza:
Sokkal egyszerűbb, ha fogsz egy keverőtálad, beletördeled apróra a csokit. Utána felforralod a tejszínt és nyakonöntöd vele majd hagyod 2 percig majd összekevered. Elronthatatlan, leégethetetlen. Nagyképű cukrászok persze nem így készítik de azok sok más aljasságot is elkövetnek, lásd jilk paszta.
2021. márc. 28. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
15/18 anonim válasza:
Van cukor a ganache-ban is, csak épp a csokoládéban...
2021. márc. 28. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nem tudtam hogy enne ganache a neve.
2021. márc. 28. 16:27
17/18 anonim válasza:
#13, mégis milyen krém kell a lúdlábba? Nyilván van több változat, vannak leegyszerűsített veriók, de tízből nyolc recept párizsi krémet ír, ezt te is pontosan tudod. A párizsi krémet pedig cukrászként főzzük, ezt is nagyon jól tudod!
2021. márc. 29. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
18/18 anonim válasza:
17!
"A kérdező kommentje:
Lúdláb tortát szeretnék készíteni. "A tejszínt felforralom, majd ha levettem a tűzhelyről beletördelem a 20 dkg csokoládét, és addig kavargatom, amíg teljesen élnem olvad a tejszínben. Ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe teszem lefedve.". Több receptben is hasonlóan van."
Ez itt nem parizsi krem. Befejeztem a beszelgetest, szia.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!