Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha maradt valamennyi habtejszí...

Ha maradt valamennyi habtejszín, azt rossz ötlet főzésre felhasználni?

Figyelt kérdés
Gondoltam beleraknám valami rakott vagy tepsis ételbe (természetesen nem habbá vert állapotban) hogy ne kelljen kidobni. Katasztrófa lenne belőle vagy működne?
2020. jan. 7. 00:33
 1/9 anonim válasza:
32%
A habtejszíned nem édes?
2020. jan. 7. 01:33
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

Nyugodtan felhasználhatod!

1es. Sima habtejszín cukrozatlanul felverve nem édes! Bár a boltokban van egy csomó előrecukrozott izé.

2020. jan. 7. 01:45
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

A habtejszín jobb minőségű, azért van külön kategória főzőtejszínre, mert a főző az silányabb minőségű, alacsonyabb zsírtartalmú, nem lehet habbá verni. Viszont olcsóbb, és mivel főzéshez megfelelő, ezért indokolt ilyet gyártani.

De alapvetően a habtejszín minőségű tejszín a legjobb főzéshez is.

(Természetesen natúr verzióban, nem ilyen előre ízesített változatban, de gondolom ha cukrozott lenne, fel se merülne a kérdés.)

2020. jan. 7. 06:07
 4/9 anonim ***** válasza:
54%
Én nem pocsékolnám rakott etelbe. Inkabb valamilyen ragus ételbe. Pl. tejszínes csirkemell.
2020. jan. 7. 06:34
 5/9 Andizsuzsi ***** válasza:
93%
Én csak habtejszínnel főzök. Nyugodtan használd.
2020. jan. 7. 07:11
 6/9 anonim ***** válasza:
78%
Mézes mustáros csirkét csinálnék belőle. Az a fincsi tejszínes szósz még finomabb lenne...
2020. jan. 7. 11:52
 7/9 anonim ***** válasza:
89%

Ugyanolyan jó, mint a főzőtejszín, csak nagyobb a zsírtartalma, sűrűbb. Szóval még jobb is.

De ételben ugyanúgy működnek.

Csak fordítva nem működik, a főzőtejszínt nem lehet habbá verni.

2020. jan. 7. 13:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :)
2020. jan. 7. 13:18
 9/9 anonim ***** válasza:
88%
nyugodtan, igazabol a zsirtaltarom ter el. mar ha alapbol nem cukrozott a tejszin, en is foztem mar vele mert megnaradt, es nem terveztem ujabb sutit :) szuper tejszines teszta lett belole
2020. jan. 8. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!