Piskótát kellene elfeleznem, de nincsen speciális eszközön hozzá, max egy nagy kés. Ötlet?
A piskóta téglalap alakú lesz. Kb. hat centi vastag, szeretném betölteni. Hogyan tudom késsel szépen elvágni, hogy egyforma legyen?
Vagy inkább süssek két vékony lapot?
Köszi a válaszokat! :)
A késsel nehéz rendesen elvágni, a legtöbbször szétmorzsálja a közepét.
Ami müködik, hopgy körben bevágod kb fél cm mélyen a piskótát, egy normál varrócérnát körben belehúzol, a két végét egy szimpla csomóval összefogod és lassan összehúzod a cérnát.
Ha a piskóta elötte teljesen kihült és nem gyorsan húzod a cérna két végét, akkor nagyon szépen megy.
Remélem, sikerült érthetöen leírni, ha nem világos, akkor írj vissza.
Itt egy videó a cérnával vágáshoz, 4:16 körül indul az a rész, ami neked kell:
Egy lap helyett kettő, recés kenyérvágó késsel, damillal, cérnával, ízesítés nélküli fogselyemmel.
Mindig várd meg, hogy kihűljön a piskóta.
Szép tiszta lesz a krém, ha előbb a vágott részeket nagyon vékonyan bekened a krémmel aztán vársz 5-10 percet. Így nem keveredik a rendes krémbe a morzsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!