Hogyan is miket lehet kuktában főzni?
Most kaptam egyet, de halovány fogalmam sincs, hogyan kell használni. Ja, ráadásul egy régit, tulképp örököltem.
Köszi a segítséget.
Ne töltsd tele SOHASE,sőt inkább max csak félig legyen és fekete borsot(egészet) ha lehet kerüld el a kuktában.
Ha elkezdett fütyülni a kukta ,a legkisebb lángra kell letekerni gázt,és ezen hőfokon szépen "elfüttyögve" megfő az étel a következő 20-40 perc alatt.
(A főzési idő kb harmadára-negyedére csökken le a kuktában.)
Főleg nehezen megfövő húsokat szoktak megfőzni benne,illetve sok háziasszony ebben főzi "elő" pl a marhapörkölthöz,zúzapörkölthöz a húst,hogy ne 3-6 órát főzze sima lábosban.
Köszönöm!
A pörköltet is uú. kell főzni? Úgy értem, hogy megcsinálom benne az alapot, rárakom a húst, a vizet és lezárom?
a kukta lényege hogy megröviditi a fözési idöt és benne maradnak a tápanyagok a kajában.
pl a gulyáslevest csak abban csinálom meg a csontlevest is
csak beledobálok mindent és hagyom hogy dolgozzon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!