Aki járatosabb ilyenben, miket tudna javasolni?
Elöljáróban annyit, hogy az utóbbi néhány évben kezdtem el/tanultam meg főzni. Magam részéről a tálalással kapcsolatban nincsenek nagy elvárásaim, ha éhes vagyok, egy lábosból is simán megeszem az ételt, vagy eszem azt, amit a hűtőben találok. Sőt, nekem az se gond, ha ugyanazt az ételt eszem egy hétig, ha szeretem.
A férjem finnyásabb, sőt, neki a tálalás is számít. Nemrég azt nehezményezte, hogy ha szendvicset kér, akkor kap néhány szelet kenyeret, amin sonka/sajt, stb van, mellé zöldség. Hirtelen nem értettem, miről van szó, mert az én fogalmaim szerint ez jelenti a szendvicset. Utána derült ki, hogy ő igényelné a látványosabb tálalást. No, itt vagyok bajban, mert nekem ilyenre nincs igényem, így először szembesülök ezzel a kérdéskörrel.
A kérdésem nem csak szendvicsre, de más ételfajtára is vonatkozik - hogyan, mivel lehet látványosabbá tenni egy ételt a tálalásnál?
Kézügyességem elég gyér, így szobrászkodni nem állnék neki :)
Aztaqrva...
Tán csak nem te vagy Kate Middleton, hogy egy trónörökösre kell főznöd?
Basszus, a kaját enni kell, nem nézegetni.
én megmondnám neki hogy ha azzal nem elégszik meg hogy kaját kap hanem még a kinézete is fontos annak amit egyébként megemészt akkor csinálja magának
nem kell egy férfinak így behódolni h minden hülye kívánságát megcsinálod
Egyrészt keress a neten képeket szendvicsekröl, meg egyém kajákról, akkor látsz jó pár ötletet.
Másrészt kérdezd meg a fßerjedet, hogy neki mi lenne a megfelelö tálalás - elvégre ö azt várja el, amit eddig megszokott.
Harmadszor: az ételeknél igenis fontos, hogy kinézetre IS megfelelöek legyenek, mert ha ránézetre ronda vagy gusztustalan, akkor nincs kedve az embertnek megkostolni - és akkor hiába jó izü, megy a kukába.
Negyedszer: a férjedéknék lesd el anyósodtól, hogy ö mit hogy dekorál, illetve tálal.
Egy kérdés: eddig - mielött összaházasodtatok - nem merült fel ez a probléma?
Nincsenek nagy kívánságai, ezt se követelésként mondta, csak hogy örülne neki. Nem akarok minden étel köré lugast építeni, de ha éppen időm engedi, akkor néha megcsinálnám, ha ő ennek örül.
Nem róla kértem minősítést, hanem egyszerűbb ötleteket, ami látványosabb, de nem kell fél órát macerálnom vele.
Hát anyóstól sok mindent nem tudnék ellesni, eddig ha náluk ettünk, akkor ki volt rakva tányérba az étel, minden extra nélkül, illetve ők nagyon zsírosan (klasszikus magyar konyha) esznek, mi meg nem.
Gondoltam arra, hogy esetleg zöldségekkel díszíteném az főételeket - ahogy az éttermekben, ott is csinálnak egy pici szigetet a kaja tetején petrezselyemből, paradicsomszeletből, salátából, és csókolom.
De ha valaki szokott ilyet csinálni, megköszönöm a saját tippeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!