Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan főzitek a tyúktojást,ho...

Kaszásgabi kérdése:

Hogyan főzitek a tyúktojást,hogy szépen lehessen meghámozni?

Figyelt kérdés

2021. márc. 19. 19:44
1 2
 11/19 anonim válasza:
80%
Forrástól számított 10 percig főzd a tojást ezután rögtön hideg vizet engedj rá, egészen addig amíg rendesen megtudod fogni szóval hűvös! Ez nagyon fontos, ne főzd túl!
2021. márc. 21. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
80%

A lényeg, hogy a forró vízből kivéve azonnal hideg vízbe dobd.

Utána a héját nagyon apró darabokra zúzom finom ütögetéssel. Ilyenkor az alatta lévő hártyával együtt könnyen lejön.

2021. márc. 21. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
88%
Én arra jöttem rá, hogy magától a tojástól függ, nem a főzési módtól.
2021. márc. 22. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
94%

A 7-es és a 12-es válasz csaknem teljesen egyforma. De a 11-es is nagyon hasonló, csak nem szól a héj apróra töréséről. Mégis egyeseket lepontozzátok a másikat nem. Hogy is van ez?


Egyébként én is hirtelen hűtöm, és hengergetem. Sokszor eszünk tojást, megtermelik az udvaron kapirgáló tyúkok. Elhihetitek, hogy egy 4 fős családnek jó sok tojást megtisztítottam már, és ez vált be legjobban. Akkor jön le legkönnyebben, ha egészségesek a tyúkok, nem szenvednek semmilyen hiányban, és erős a héj alatti hártya. Ha a hártya gyenge, könnyen szakad, akkor mindegy, miket követsz el a tojással, a megpucolása mindenhogy macerás.

2021. márc. 23. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
94%
A friss tojást ha megfőzöd, nem jön le a héja, De ha 2 hetes, a tojásnak semmi baja, de főzés után könnyen lejön a héja. Tapasztalat. mióta élek, mindig volt tyúk az udvaromban, tanyán éltem.
2021. márc. 23. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
11-es ha 10 percig főzöd, az már elég kemény lesz.
2021. márc. 23. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
90%

Ha már forr a víz, akkor teszem bele. Innentől számítva 2-4 perc lágytojás, ki mennyire lágyan szereti. (én a 3 percest szeretem,) 4-6 perc átmeneti időszak. 6 perc után egyre keményebb, 8-10 percnél már jól szeletelhető (persze hámozás után, a gyengébbek kedvéért!) 10 percnél tovább nem érdemes főzni tiszta vízben, tengerszinten.


100 fok alatti hőmérsékleten, például magas hegyen lassabban fő meg. A vízbe rakott anyagok, például só is változtatják a víz forráspontját, ezért ezek is befolyásolják az időt. Az ecet kivonja a héj mésztartalmát, ezzel puhítja a héjat.

2021. márc. 24. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim válasza:
100%
11-es vagyok :#16-os ha főtt tojást akarsz csinálni 10 percig kell, hogy főzd. Utána rögtön hideg víz és mikor lehült zúzd apróra a héját, és a hártya segítségével már egyszerű.
2021. márc. 24. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
47%
Megtöröd a tompábbik felét, majd a héj alá benyúlsz egy kávéskanállal. De tényleg a 2 hetes tojás nagyon sokat számít.
2022. szept. 25. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!