Kaszásgabi kérdése:
Hogyan főzitek a tyúktojást,hogy szépen lehessen meghámozni?
Figyelt kérdés
2021. márc. 19. 19:44
1/19 anonim válasza:
Kb.minden tojáshoz kell egy csapott evőkanálnyi sót rakni és akkor jó,de én csak érzésre szoktam belerakni
2/19 anonim válasza:
En is sóval szoktam, de attól ha friss a tojás nem jön könnyen le a héja.
3/19 anonim válasza:
Nem kaphat levegőt a lehűtése előtt. Engeded bele a hideg vizet majd utána veszed ki, hogy kihűlt. Megdöbbentő a különbség
4/19 anonim válasza:
Nem szabad túl friss tojást főzni. Ennyi a trükkje.
5/19 anonim válasza:
Só a vízbe és hosszan a hideg víz alatt.
7/19 anonim válasza:
Megfőzöm, lehűtöm (vagy nem, néha túl éhes vagyok hogy várjak ), aztán odaütögetem alját-tetejét. MEghengergetem, hogy mindenhol repedjenés ennyi.
8/19 anonim válasza:
Én sima vízben főzöm (tehát nem sózom vagy ilyesmi), valamelyiknek szépen lejön a héja, a másiknak meg nem. Azt vettem észre, hogy ha kisebbet és nagyobbat is főzök együtt, kb. 10 percig, akkor általában a kisebbről jön le nehezen a héja, szerintem azért, mert az addigra már kezd túlfőni.
9/19 anonim válasza:
Forrásban levő vízben főzöm 10 percig, majd a vizet leöntöm róla és hideg vízben meghűtöm a tojásokat. Én amúgy se sót, se semmit nem teszek a vízbe, mégis könnyen meg tudom hámozni a tojáskákat. :)
10/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.Mind kifogom próbálni.
2021. márc. 21. 16:52
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!