Citrom levét miképp lehet eltenni?
Figyelt kérdés
Nem akarok bolti citromlét használni, hanem rendes citrom kicsavart levét, de a citrom egyszerűen sok egészben. Ha veszek többet egyszerre, kicsavarom mindet, héját lereszelem, akkor a levével mit csináljak? Szilikonos jégkockatartóban lefagyasszam kis egységekben? Így ha teába kell, csak beledobnék 1 kockát. Működhet a dolog? Vagy van jobb módszer is?#citrom leve
2021. febr. 23. 19:24
21/25 anonim válasza:
20: ach sooo.... na akkor hiába próbáltam logikusan gondolkodva megérteni... :-DDD (#14 voltam)
22/25 anonim válasza:
Tényleg össze-vissza magyarázol kérdező. Most akkor egy darab, néhány darab, vagy sok citrom levét szeretnéd tárolni? Én ha rendszeresen használnék citromot (pl. naponta teába, +hetente ételbe is), akkor ezt csinálnám: vennék egyszerre vagy 10-12 darabot, abból egyszerre kb. 3 darabot facsarnék ki, a levét csavaros üvegben tárolnám a hűtőben. Mikor elfogy, kifacsarnék újabb 3 darabot.
23/25 anonim válasza:
#22, "De az csak 1 hét. Nekem annyi idő alatt nem fogy el.", mármint az egy citrom nem fogy el egy hét alatt. A 10-12 citrom kb. fél év alatt fogyna el nála, annyit nyilván nem fog a hűtőben kibírni. Nagy talány a Kérdező, nekem gyanús, hogy csak röhög rajtunk, pörgünk a hülyeségén!
25/25 anonim válasza:
"nátrium benzoátot nem fogok belenyomni, pont az lenne a lényeg, hogy ne bóti legyen tartósítószerezve"
Nem, te pont azt akarod, hogy sokáig elálljon, ahhoz pedig tartósítani kell. Frissen facsart legyen vagy sokáig álljon el, lehet választani. Nem akarod tartósítani, akkor így jártál! Gondolod, hogy a bolti citromlé is azért van telenyomva tartósítószerrel, mert önmagában elállna hetekig, hónapokig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!