Citrom levét miképp lehet eltenni?
Ha valamiért több citromot veszek - pl. mert nagyon szép van a boltban - akkor a legtöbb esetben a fölösleget karikákra vágva lefagyasztom, ezt nyáron jégkocka helyett is lehet használni víz, tea vagy egyéb italok ítesítésére.
De lehet külön a héját és a levét is fagyasztani, akármeddig eláll, söt ha megfagyasztottad jégkockának, ki lehet nyomkodni egy zacskóba, így a kockatartót újra tudod használni.
11: akkor nem érted a kérdést... :)
Veszel egy kiló citromot. Miért vágod fel és facsarod ki 4-5 citrom levét, ha egyszerre csak egy felet használsz fel????
Egyészben egy hónapig is eláll!
14-e: rengetegszer jártam úgy, hogy megvettem KETTÖ érett citromot és három nap múlva megromlott.
Nem tudom, hol veszel és milyen vegyszerekkel kezelt citromot, ami eláll egy hónapig, a nem vegyszerezett és érett citromok nem ilyenek.
14-es mit értetlenkedsz?
Ha veszek 1db citromot az azért van, mert egy kevés kell belőle, a többi része megrohad. Ezért vonatkozott a kérdés arra, hogy miképpen lehet eltenni, de ha már elteszem, nem 1db-ot fogok, hanem többet célszerű egyszerre feldolgozni és így, hogy kéznél lesz, gyakrabban is lehet használni.
A bóti tartósítószerezett citromlé pedig nem opció.
Tehát alapjában 1 db citromról van szó, amiből egy keveset már felhasználtál, és a többit szeretnéd eltárolni, viszont akkor már inkább vennél még többet?
Jól értem, ha túl sok egy egész citrom, akkor venni akarsz még sokkal többet. Mégis mi a fenének? A 3/4 citromodat cikkekre vágva lefagyaszthatod, vagy a levét kicsavarod, és a jégkocka tartódba 3-4 rekeszbe beöntheted. Nem kell mindent túllihegni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!