Disznótor, kolbász, hurka bél ellenőrzése. Hogyan és miképp ellenőrzik az iparban a töltelékárúnak való belet?
Az történt,hogy a hurka az abáló lében kipukkadt. sok éve csináljuk már a disznótort, nem volt sem keményre töltve, sem nem volt forró az abáló lé (80-85 C fok) mégis a hurkák 70%a kipukkadt fél órai abálás után.
Mivel évek óta készítünk hurkát, nem hiszem hogy technológiai hiba lett volna, inkább a gyenge minőségű, öreg vagy rosszul konzervált bélre gyanakszom.
Nem vitatva a hozzáértéseteket, nem vizsgálva a technológiát, szerintem a következők valamelyike okozta a bakit:
- kicsit vizes maradt a rizs, ebből a főzés során gőz képződött
- bél szavatossága
- fagyasztott bél(a jégkristályok roncsolják a belet)
- alapból vacak, rosszul tisztított bél (sajnos már találkoztam többször ilyennel. Idegölő)
-még a vastagbeles (cövekes) hurkánál is soknak tartom a fél órás abálást, de ha eddig működött, a hiba a fentiek valamelyikében keresendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!