A húsleves mikor fölteszitek a húst és habozni kezd csak a habot szeditek le ( és utána zöldségelitek) vagy vizet is cseréltek rajta újat?
Figyelt kérdés
2010. aug. 13. 22:03
1/8 anonim válasza:
Csak a habot, ha kicseréled a vizet, akkor a java izét is kiöntöd. Ilyen ötletet még nem is hallottam...
2/8 anonim válasza:
Nem is habzik! Felforralom még nagy lángon, hogy gyorsabb legyen, onnantól mérsékelt lángon (a középső méretű rózsán takarékon) lassan főzöm a csirkehúslevest egy órát. Nem habzik, gyönyörű tiszta aranysárga! Még jó, hogy nem öntjük ki az értékes tápanyagokat és ízeket, aromákat!
3/8 anonim válasza:
Csak a habot :=). Ha lecserélném a vizet, épp a húsleves lényegét borítanám a csatornába.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Én sem szoktam csak múltkor olvastam, hogy van aki leönti róla a vizet és újat tesz.
2010. aug. 14. 08:46
5/8 anonim válasza:
Hát pedig van olyan eset, mikor nincs más lehetőség, csak az első lé leöntése. Én már jártam úgy friss húsos sertés csonttal, hogy olyan véres volt még áztatás után is hogy nem lehetett leszűrni. Fekete volt az egész. Gyorsan leöntöttem, még le is öblitettem, utána a tiszta lébe men tek a zöldségek, és a füszerek. Főtt 2-3 órát, akkor engedte ki az értékes dolgokat magából, először csak az értéktelen vér lett leöntve.Persze a tyúk,csirke nem habzik, de a friss sertés csont igen.A végére gyönyörű, tiszta ORJA leves lett belőle.
6/8 anonim válasza:
Én mindenféle húslevest lehabozok, a tyúkot, csirkét is, szerintem az is habzik. Ha nem habozod, zavaros lesz, ha viszont leöntöd a teljes levet, íztelen. Kivéve persze, ha annyira csúnya és véres, akkor valóban jobb már inkább leönteni.
7/8 anonim válasza:
Én még nem hallottam csúnya véres levesről..Ha ilyen a hús, akkor főzés előtt azt alaposan lemossuk, utána szép lassú tűzön forraljuk, majd szépen leszedjük a habját, többször is megismételve, amíg tiszta lesz, eztán rakjuk bele a zöldségeket. A szép leves titka a hosszú, alacsony lángon való főzés, nem szabad, hogy nagyon forrjon, mert zavaros lesz. Minél többet fő, annál finomabb. Legalábbis én így csinálom.
8/8 anonim válasza:
Néha le kell. A csontleveshez a csontot például nem árt leforrázni főzés előtt.
A húsból készült levesnél én sem szoktam csak a habot leszedni. Bár öreg kakasnál, vadnál, űrűnél igen.
Megpróbálható a paradicsompürés tojáshabos derítés is ha netán kissé zavarosabb a lé. Általában ezt a módszert az erőleveseknél használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!