Hogy lehet elvenni az olaj ízét, ha sütöttem benne fánkot?
Nálam itthon van "édes olaj" amiben fánkot sütöttem már, abban fogok legközelebb is. Aztán van a másik amiben rántott húst sütök, vagy rántott zöldségeket. És van egy "fűszeres" olaj, amiben mondjuk fasírozottat sütök illetve egyéb hagymás / fokhagymás dolgot. Nem frituban sütöm őket, hanem lábasban, így minden alkalommal leszűröm és úgy tárolom. A fritukban szénné ég a belehullott panír, esetleg magvak, (szezámmag) attól lesz az olaj elhasználódott. Az én módszeremmel sem lehet az örökkévalóságig használni, de rendesen ki tudod húzni a használhatóságát.
A "kidobom" és "kiöntöm" emberek úgy látszik soha nem ettek még étteremben. Mert elárulom, 5 csillagos étteremben sem cserélik a fritu olajat naponta. (még kétnaponta sem)
A fritu olaj a bele hullott, folyamatosan égő anyagoktól megy tönkre. (panír, olajos magok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!