Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy lehet elvenni az olaj...

Hogy lehet elvenni az olaj ízét, ha sütöttem benne fánkot?

Figyelt kérdés
Elég sok olajat kellene kidobnom, viszont az olajnak, amiven fánkot sütöttem édes íze van. Húst szeretnék sütni benne. Lehetséges kivenni az édes ízt?
2020. dec. 27. 11:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
71%

Nálam itthon van "édes olaj" amiben fánkot sütöttem már, abban fogok legközelebb is. Aztán van a másik amiben rántott húst sütök, vagy rántott zöldségeket. És van egy "fűszeres" olaj, amiben mondjuk fasírozottat sütök illetve egyéb hagymás / fokhagymás dolgot. Nem frituban sütöm őket, hanem lábasban, így minden alkalommal leszűröm és úgy tárolom. A fritukban szénné ég a belehullott panír, esetleg magvak, (szezámmag) attól lesz az olaj elhasználódott. Az én módszeremmel sem lehet az örökkévalóságig használni, de rendesen ki tudod húzni a használhatóságát.

A "kidobom" és "kiöntöm" emberek úgy látszik soha nem ettek még étteremben. Mert elárulom, 5 csillagos étteremben sem cserélik a fritu olajat naponta. (még kétnaponta sem)

A fritu olaj a bele hullott, folyamatosan égő anyagoktól megy tönkre. (panír, olajos magok)

2020. dec. 27. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!