Hogy lehet elvenni az olaj ízét, ha sütöttem benne fánkot?
Figyelt kérdés
Elég sok olajat kellene kidobnom, viszont az olajnak, amiven fánkot sütöttem édes íze van. Húst szeretnék sütni benne. Lehetséges kivenni az édes ízt?2020. dec. 27. 11:35
2/11 anonim válasza:
Ne hasznald ujra. Dobd ki es suss uj olajban, mint egy kulturalt ember.
3/11 anonim válasza:
1-es vagyok, nem föltétlenül kell kidobni, ha még használható.
Csak sajnos korlátozott dolgokra használható. Vagy ugyanígy még egyszer fánkot sütni, vagy süteményekbe, zsiradék felhasználásra (sok féle zsiradék kiváltható olajjal). Ha húst sütsz benne, érezni lehet az ízén, hogy édeskés olajban sütötted.
Sajnos, ez ilyen. Édes olaj, halas olaj, külön kezelendő.
4/11 anonim válasza:
"Dobd ki...mint egy kulturalt ember"
Egy kulturált ember környezettudatos, tökéletes élelmiszert nem dob ki, nem használja ki agymosott módra a környezetét, tudatosan táplálkozik kerüli a túlfogyasztást, és a természet kizsigerelését!
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vâlaszokat. Én egyékbént nem 1 vagy három sütés után dobom ki az olajat, nem szeretem a pazarlást. Megoldom valahogy.
2020. dec. 27. 12:19
6/11 anonim válasza:
Szűrd le, és egy befőttesben eltárolhatod a hűtőben a következő fánkozásig. 🙂
7/11 anonim válasza:
Környezettudatosan szerezz be valami öreg retek szívódieselt, és szűrve keverd a dieselolajhoz. :D
8/11 anonim válasza:
Az meg talan ertheto, hogy egy langosos kimaxolja az olaj sutesi lehetosegeit … na de otthon? En nem szoktam tobbszor hasznalni az olajat.
9/11 A kérdező kommentje:
Anyám az olaj ízét száraz kenyérrel szokta elvenni, tehát hal, fasírt és füszeres olaj esetében ez bevált, de az édesen ez sajnos nem segített, mert kipróbáltam. Mi az olajat sokszor használjuk, átszürjük minden használat után és csak akkor dobjuk ki ha kezd bebarnulni. Lehet, hogy ez így gusztustalan, de semmivel sem jobb egy gyorséttermi fritõznél. Gondolom ennek az a fõ oka, hogy a 90-es években mélyszegények voltunk és még a nem tudom min is spóropnunk kellett.
2020. dec. 27. 13:47
10/11 anonim válasza:
Teljesen természetes, hogy sütésnél nem minden alkalommal cseréled le az olajat. Egyszer én is sütöttem rántott húst édes olajban, nem értettem, h miért nem ízlik, pedig rengeteg sót raktam rá - sajnos az se segített rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!