Megmikrózni az ételt miért nem jó? Például Gordon Ramsay sem szereti, ha mikrózva van, de ennek van valami kihatása az ételre? Például ízre, vagy valami.
Figyelt kérdés
2020. dec. 18. 16:59
1/7 anonim válasza:
A mikró nem vesz el és nem tesz hozzá az ételhez (bár van amiket ki tud szárítani) de frissen főzött és tálalt ételnek más a zamata, aromája, mint a melegítettnek. Legyen az mikró vagy tűzhely.
2/7 anonim válasza:
Mert nagyon egészségtelen.
3/7 anonim válasza:
Nyilvan az az etel ami mar meglegitve van, az egyszer mar kihult. Onnantol kezdve a legtöbb etelnek megvaltozik az ize, amin a mikrozas nem fog segiteni. Ergo erzodik hogy mikrozott alatt azt ertik, hogy nem friss az etel. A mikro eleve csak a vizmolekulakat kezdi el rezgetni, frissé nem fogja varazsolni az etelt, csak melegge.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat
2020. dec. 18. 17:48
5/7 anonim válasza:
#2: ne dőlj be mindenféle áltudományos sz.rságoknak! :-)))
Normális helyen tájékozódj!
"használatának és a mikróval készült ételek fogyasztásának veszélyei nem reálisak. "
6/7 anonim válasza:
Talán azért, mert étteremben a vendég nem mikrózott ételt szeretne enni. Azt megteheti otthon is. Mikrózni maximum olvasztási céllal illik csak sütéskor, főzéskor. Például csokoládé kiolvasztása vagy vaj megpuhítása. Kész ételt megmikrózni az olyan, mintha adnának egy pofont neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!