MI a leggyorsabb módja a halak kinyírásának pucolás és feldolgozás előtt?
A hal megölésének több módja van.
Talán a legelterjedtebb a bunkózás, amikor erőteljes ütést mérnek a hal "tarkójára" (ez lehet egy bárd, de akár célszerszám is - halbunkó).
A többi módszer már véresebb, és nem is ajánlanám (kivéreztetés, vagy a gerinc átvágása, stb)
Nem is azért kezdtem írogatni, hogyan lehet megölni a halat, azt már leírták előttem, hanem azért mert előfordulhat egy sokak számára ijesztő jelenség: mozog a hal.
Fontos, hogy valóban öld meg, ne csupán elkábítsd, ha gondolod ezt követően békén is hagyhatod néhány percig.
A hal egy viszonylag egyszerű idegrendszerrel rendelkező élőlény, és sokakban rémületet kelt, ha pucolás közben, vagy akár még utána is megmozdul, holott akkor már biztosan nem él, csak az idegek rángatóznak.
Erre példa pl a lefejezett, kibelezett törpeharcsa "úszik" ha vízbe kerül, holott se feje, se belső szervei nincsenek.
Ezzel a jelenséggel vagy egyszerűen nem foglalkozol, vagy a bunkózás után 10-15 percet hagyod pihenni a halat, a tisztítás elkezdése előtt akár ismét fejbe csaphatod, addigra az elektromos ingerek kimerülnek.
Pikkelyes ponty pucolása:
https://www.youtube.com/watch?v=dZobTgn8v3Y
(nagyon éles kés kell hozzá)
https://www.youtube.com/watch?v=uT5jVj_sdIs
Ugyanaz a pucolás technológia - nagyobb pikkelyes ponty
(életlen késsel nem működik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!