Miért drágább a teljes kiőrlésű liszt, ha egyébként kevesebb folyamaton megy át mint a fehér liszt?
Hiszen a teljes kiőrlésűből nem kell eltávolítani a simért meg stb, kvázi kevesebb vele a munka, mégis az kerül többe.
Most nézek neten egy kis vállalkozást ahol ez ugyanúgy drágább, miért? Ha otthon csinálod, kevesebb vele a munka, akkor miért drága?
Az elsö hülyeséget ír!
Két fö oka van, hogy miért drágább.
Egyrészt mivel kevesebbet állítanak elö, ezért a gyártás járulékos költségei magasabbak.
Másrészt sokkal hamarébb megromlik, a benne léveö értékes anyagok hajlamosak az avasodásra, ezért nem lehet hosszú ideig tárolni.
Egyébként majdnem mindenre igaz, hogy ha te otthon megcsinálod, az arányban kevesebb költség, mint egy üzemben, ahol egy csomó adminisztráció, üzemhelyiség bérlete, rezsi, szállítási költségek, munkabérek, stb mind olyan, amit bele kell foglalni az árba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!