Szabi15 kérdése:
Mi a különbség a fehérliszt és a többi liszt között?
Figyelt kérdés
A fehér liszt nem egyszerűen a finom liszt ugye?2013. nov. 12. 20:28
1/6 anonim válasza:
A fehér liszt az a finomliszt, azaz, a gabona finomra van őrölve, nincs benne héj, csak ami a héjon belül van. A "barnák" a teljes kiőrlésűek, benne van a gabona héja is, így tápanyagdúsabb.
2/6 anonim válasza:
A rétesliszt is fehérliszt, de kicsit nagyobbra van őrölve, ha jól figyeltem meg.
3/6 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm :)) Csak mert láttam csomagoláson is külön olyat hogy fehér liszt de akkor semmi extra. :) Ment a +
2013. nov. 12. 21:29
4/6 anonim válasza:
Én úgy tanultam, hogy pl. a piskótát kifejezetten csak rétes-lisztből szabad sütni, mert annak jobb a "tartása", mint a fehér-lisztnek (mivel nincs annyira apróra őrölve). De gondolom a rétest is ebből készítik, nem véletlenül rétes-liszt a neve.
A fehér-liszt, abból készítjük a nokedlit, vagy rántásokat, habarásokat, a panírozáshoz azt használjuk, stb.
5/6 A kérdező kommentje:
Kekszhez még jó a finom liszt ugye?
2013. nov. 15. 16:47
6/6 anonim válasza:
Attól függ, milyen a recept. De én piskótát is közönséges fehér finomlisztből szoktam sütni, meg olyan süteményeket is, amiket a recept szerint réteslisztből kéne. Eddig nem tapasztaltam különbséget, de lehet, hogy van, aki meg tudja különböztetni. Szóval nagy valószínűséggel nem fog a liszten múlni, hogy milyen lesz szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!