Kenyér helyett mire lehet még felvágottat és más hasonló dolgot tenni?
Egyre több helyen mondják, hogy érdemes elhagyni a pékárukat, legalábbis a fehér lisztel készülteket. Magam is tapasztalom, hogy érdemes csökkenteni a mennyiségét.
Főt ételeknél egyre jobban elvagyok kenyér nélkül.
De hideg étkezésnél szinte mindig kenyeret ettünk felvágottakhoz, körözötthöz, sajtokhoz, hidegtálakhoz, mindenhez. Persze ezeket is meg lehet enni magukban, de úgy mégsem az igazi. Mit ajánlotok ezekhez kenyér helyett?
Mire lehet például halkrémet vagy padlizsánkrémet kenni?
Kreker, abonett, puffasztott rizs, puffasztott kukorica.
Melegen finomabb, de hidegen is jó a karfiol palacsinta. Nézz gluténmentes recepteket, sok van ami teljesen lisztmentes
A # 3-nak igaza van.
Amúgy létezik ilyen kerek, kukoricából készült abonettkenyérre emlékeztető alacsony kalóriatartalmú cucc is.
Kétszersült, abból is a teljes kiőrlésű változat.
De egyetértek egyes válaszolókkal abban is, hogy mit sem ér a finomliszt elhagyása a felvágott fogyasztása mellett.
Valószínűleg le leszek pontozta, de én kenyér helyett pl.a körözötthöz uborkát, vastag húsos paprikát eszek..
A padlizsánkrém nagyon finom kivájt paradicsomba töltve.
Egy vékony szelet sajtot megkenek tonhalkrémmel uborka csíkokkal és feltekerem, isteni finom.
Felhő kenyeret is szoktam sütni, bármilyen szendvicset tudok belőle készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!