Kenyér helyett mire lehet még felvágottat és más hasonló dolgot tenni?
Egyre több helyen mondják, hogy érdemes elhagyni a pékárukat, legalábbis a fehér lisztel készülteket. Magam is tapasztalom, hogy érdemes csökkenteni a mennyiségét.
Főt ételeknél egyre jobban elvagyok kenyér nélkül.
De hideg étkezésnél szinte mindig kenyeret ettünk felvágottakhoz, körözötthöz, sajtokhoz, hidegtálakhoz, mindenhez. Persze ezeket is meg lehet enni magukban, de úgy mégsem az igazi. Mit ajánlotok ezekhez kenyér helyett?
Mire lehet például halkrémet vagy padlizsánkrémet kenni?
Sütsz omlettet, de nem búzaliszttel, hanem hajdinaliszttel. Vagy sós hajdinapalacsintába beletekered. Vagy sütsz polentát.
Én sajna gluténérzékeny vagyok, viszont sokat sportolok, így szükségem van fehérjére, a bolti gluténmentes meg nem jó, mert kevés benne a protein (főleg kukoricalisztből áll). Így kikísérleteztem néhány élesztős zsemlét/kenyeret saját magam, olyanokat, amelyek nem búzalisztből vagy rozsból készülnek.
Felhasználom a gluténmentes zablisztet, a hajdinalisztet, a gesztenye-, tökmag-, diólisztet, a szójalisztet (NÉHA!), amarántlisztet. Mondjuk megkelni sosem fognak rendesen, mert nincsen bennük glutén, de kis rafinériával egész jók a zsemléim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!