Kenyér helyett mire lehet még felvágottat és más hasonló dolgot tenni?
Egyre több helyen mondják, hogy érdemes elhagyni a pékárukat, legalábbis a fehér lisztel készülteket. Magam is tapasztalom, hogy érdemes csökkenteni a mennyiségét.
Főt ételeknél egyre jobban elvagyok kenyér nélkül.
De hideg étkezésnél szinte mindig kenyeret ettünk felvágottakhoz, körözötthöz, sajtokhoz, hidegtálakhoz, mindenhez. Persze ezeket is meg lehet enni magukban, de úgy mégsem az igazi. Mit ajánlotok ezekhez kenyér helyett?
Mire lehet például halkrémet vagy padlizsánkrémet kenni?
Felhőkenyér:
3 db tojás
3 evőkanál natúr krémsajt
0,25 teáskanál sütőpor (1,25 ml)
Csipet só (ízlés szerint)
A tojások sárgáját kikeverem a krémsajttal, sütőporral, hogy egészen habos legyen.
A fehérjét nagyon kemény habbá verem, könnyedén összekeverem a kikevert sárgájával, vigyázva, hogy minél több levegő maradjon benne.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kicsi halmokat teszek , és a kanál hátával ellapítom, kb 1 cm vastag legyen. Nekem ebből az adagból 12 db lesz.
170° hőlégkeverésen 15-20 percig sütöm.
Akkor jó,ha szép zsemleszínű és a tetején kicsit repedezett.
Hagyni kell,hogy szobahőmérsékletű legyen, aztán már nem törik.
"Felvagottból nem csak párizsi van. Szalámi, sonka ezek is felvagottak, de szemètnek nem nevezhetők."
Ha hülye vagy és nem tudod hogyan készülnek maximum akkor nem. A sonka ok, ha házi. Az ipari ugyanolyan szemét!
47%-os elég lesz a kötekedésből.
Semilyen ipari folyamattal előállított felvágott nem nevezhető egészségesnek az antibiotikumok, hormonok, gmo-s takarmány és a tartási körülmények, illetve a gyártás során használt kémiai szerek, ízfokozók, tartósítók miatt.
A házi teljesen más kérdés, de gondolom nem arról van szó.
Úgyhogy egyetértek azzal a kijelentéssel, hogy a fehér liszt elhagyása semmit sem ér a zsíros, tartósítószeres, szeméttel teli felvágottak fogyasztása mellett.Ugyanígy a konzerv halkrém és egyebek is gyakorlatilag rosszabbak mint a kenyér.
A felsorolt cuccok egy részét zöldséggel eszem (pl. sajt).
Amit konkrétan kenni kell valamire, azt pedig általában magropogóssal eszem (olajos magvak - tipikusan szezám, víz, fűszer, kevés gluténmentes liszt - nélküle is lehet, de jobb vele, mindez mikróban ropogósra sütve), bár különféle "kenyereim" is vannak, változó, de mindig nagyon kis gabonatartalommal s általában sok szezámmaggal. Kenyérre nem hasonlítanak, de a szerepkört hozzák.
A párom egyszerű, mint a faék, ő tipikusan rizst, kölest vagy krumplit használ, néha pedig kenyeret is süt, havi egyszer neki semmi baja tőle...
Nagyon ritkán van szükségünk kenyérfélére, a legtöbb ételünk nem igényli. Pont azért, mert nem eszünk kenyeret.
Mi lenne, ha a felvágottról szóló vitát saját kérdésben írjátok ki, ITT pedig maradjunk az eredeti kérdésnél.
Mivel helyettesíted a kenyeret és a péksüteményt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!