Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen bevált praktikák...

Milyen bevált praktikák vannak az ellen, hogy ne könnyezzek hagymapucolás és szeletelés közben?

Figyelt kérdés
2008. nov. 28. 13:55
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%

Én hűtőben tartom a hagymát, és így a hideg miatt, vagy nem tudom, de soha nem könnyezek tőle. Viszont ha felhozom a boltból és egyből nekiállok még "melegen" megpucolni, akkor mindig megsiratom.

Ezt csak úgy kitapasztaltam...

Szóval pucolás előtt rakd hűtőbe!!!

2008. nov. 28. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 anonim ***** válasza:
94%

A szemüvegben való összevágás tényleg jó! Én szemüveges vagyok, és mindig jóval később kezdi el csípni a szemem, mint a férjemnek, aki nem hord szemüveget.

A másik: megfigyeltem, hogy ha megy a konyhai elszívó, akkor megint csak hamarabb kezd csípni a hagyma.

2008. nov. 28. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/25 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ez nem teljesen igaz, hogy azért csípi a szemet a hagyma, mert belélegezzük.

Csináltam már, hogy a szám csukva volt az orrom rendesen befogva és fölé hajoltam. Nekem így is csípi a szememet bármi, nem kell ahhoz levegőt se vennem. Mindegy.

Egy szakács szerint a korty hidegvíz meg hasonlók = hülyeség, semmit nem ér. Szerinte ezt nem nagyon lehet elkerülni, csak ha sietsz.

Szerintem ha hűtöd az tényleg jó lehet mert megdermed és az illatanyagok nem szabadulnak fel annyira belőle. Am ha megsózod akkor se csíp már tovább. :)

2008. nov. 28. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 anonim ***** válasza:
83%

A hidegvízben való áztatás félbevágott állapotban a legjobb, emellett bele szoktam pislogni a kóláspohárba, mert az kitisztítja a szemet és frissít.

A szemüvegesnek üzenném, hogy úszószemüveg még jobb, mert abba oldalról sem megy semmi.

Üdv!

2008. nov. 28. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Eleg rohej de en napszemuveget es papir maszkot teszek (mint a mutoben)magamra ha sok hagymat kell pucolnom.Bevalt modszer.
2008. nov. 28. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/25 anonim válasza:
73%
Én is vizet veszek a számba, egy jó ideig nem kell könnyezni, de pl. már 3 hagymát nem bír ki a dolog... Azért a semminél jobb.
2008. nov. 28. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/25 anonim ***** válasza:
76%
én is vizet tartok a számban. nekem is bavált annyira, hogy az első néhány hagymánál nem csíp.
2008. nov. 28. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is bevált a szemüveg, meg az is, ha előtte megmosom a hagymát.
2008. nov. 28. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/25 anonim ***** válasza:
80%
Szia! én étterembe dolgozok, és nálunk úgy oldjuk meg, hogy a csap medencéjébe öntünk vizet, és a víz alatt pucoljuk meg a hagymákat. ez 100%-os, mert én még egyszer nem könnyeztem így :D
2008. nov. 28. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/25 anonim ***** válasza:
74%
Nekem az előre felaprózott, fagyasztott hagyma vált be. Minden nagyobb élelmiszerboltban lehet kapni. De vannak mindenféle zöldségaprító háztartási gépek is, amik zárt térben darabolják a zöldséget, így tutira nem csípi semmi a szemet.
2008. nov. 29. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!