Milyen bevált praktikák vannak az ellen, hogy ne könnyezzek hagymapucolás és szeletelés közben?
Én hűtőben tartom a hagymát, és így a hideg miatt, vagy nem tudom, de soha nem könnyezek tőle. Viszont ha felhozom a boltból és egyből nekiállok még "melegen" megpucolni, akkor mindig megsiratom.
Ezt csak úgy kitapasztaltam...
Szóval pucolás előtt rakd hűtőbe!!!
A szemüvegben való összevágás tényleg jó! Én szemüveges vagyok, és mindig jóval később kezdi el csípni a szemem, mint a férjemnek, aki nem hord szemüveget.
A másik: megfigyeltem, hogy ha megy a konyhai elszívó, akkor megint csak hamarabb kezd csípni a hagyma.
Szerintem ez nem teljesen igaz, hogy azért csípi a szemet a hagyma, mert belélegezzük.
Csináltam már, hogy a szám csukva volt az orrom rendesen befogva és fölé hajoltam. Nekem így is csípi a szememet bármi, nem kell ahhoz levegőt se vennem. Mindegy.
Egy szakács szerint a korty hidegvíz meg hasonlók = hülyeség, semmit nem ér. Szerinte ezt nem nagyon lehet elkerülni, csak ha sietsz.
Szerintem ha hűtöd az tényleg jó lehet mert megdermed és az illatanyagok nem szabadulnak fel annyira belőle. Am ha megsózod akkor se csíp már tovább. :)
A hidegvízben való áztatás félbevágott állapotban a legjobb, emellett bele szoktam pislogni a kóláspohárba, mert az kitisztítja a szemet és frissít.
A szemüvegesnek üzenném, hogy úszószemüveg még jobb, mert abba oldalról sem megy semmi.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!