Milyen bevált praktikák vannak az ellen, hogy ne könnyezzek hagymapucolás és szeletelés közben?
Szia!
Én valami eszméletlen módon tudok könnyezni a hagymától, de annyira, hogy nem tudom kinyitni a szemem. Aztán kaptam azt a tippet, hogy amikor a külső haját leszedem a hagymának, akkor vágjam ketté a hagymát és dobjam bele jó hideg vízbe! Hagyjam benne egy kicsit! Nekem bevált! Nem kell ismételni! Vagy teheted a fagyasztóba is. AZ is jó, az a lényege ennek, hogy az illóolajok ne legyenek annyira intenzívek!
Az utobbi hideg vizes nem rossz ötlet,én az ellenkezöjét csinàlo,forro vizbe teszem 2 percre:))))))
Ez is bevàlt!A màsik lehetöség minél hamarabb befekezni a hagymapucolàst:))))
kereszthuzat.
be kell gyakorolni, hogy gyorsan menjen.
nagy hülyeségnek fog hangzani, de én egy fél almát szoktam a számba venni :) a szétvágott fele, a gyümölcshús legyen kifelé. nekem teljesen beválik.
mikor nem volt itthon alma kipróbáltam azt, hogy egy nagy korty vizet tartottam a számban, az olyan fél sikert eredményez.
könnymentes hagymaszeletelést! :)
az utolsó, teccik vicess!! :D
na a lényeg, hogy a hagyma nem a szemen "keresztül " jutva csíp, hanem a belélegzés miatt. Ezért tuti megoldás , ha az orrunkat csipesszel összecsippentjük. Persze, ha valaki meg tudja oldani, hogy anélkül is csak a szájon át lélegezzen, az is hatékony.
Ezt kombinálva a hideg vizes hagymaöbltéssel tuti!
Apukám ötlete lehet, hogy vicces, de nem annak szántam!
Nekem komolyan jobb, mióta szemüvegben csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!