Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen bevált praktikák...

Milyen bevált praktikák vannak az ellen, hogy ne könnyezzek hagymapucolás és szeletelés közben?

Figyelt kérdés
2008. nov. 28. 13:55
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
60%
En forro vizzel szoktam leobliteni a kest, ez bevalik, de sajnos nagyon hamar kihul, es akkor megint csip, vagy nagyon gyakran kell oblogetnem, ami eleg maceras. Szerintem ha nyilt lang (pl. gaztuzhely) fole tartod, akkor tartosabban marad meleg a kes. En ezt nem tudom tesztelni, mert elektromos tuzhelyunk van.
2008. nov. 28. 14:03
 2/25 anonim ***** válasza:
94%

Szia!

Én valami eszméletlen módon tudok könnyezni a hagymától, de annyira, hogy nem tudom kinyitni a szemem. Aztán kaptam azt a tippet, hogy amikor a külső haját leszedem a hagymának, akkor vágjam ketté a hagymát és dobjam bele jó hideg vízbe! Hagyjam benne egy kicsit! Nekem bevált! Nem kell ismételni! Vagy teheted a fagyasztóba is. AZ is jó, az a lényege ennek, hogy az illóolajok ne legyenek annyira intenzívek!

2008. nov. 28. 14:26
 3/25 anonim ***** válasza:
85%

Az utobbi hideg vizes nem rossz ötlet,én az ellenkezöjét csinàlo,forro vizbe teszem 2 percre:))))))

Ez is bevàlt!A màsik lehetöség minél hamarabb befekezni a hagymapucolàst:))))

2008. nov. 28. 14:41
 4/25 anonim ***** válasza:
69%

kereszthuzat.

be kell gyakorolni, hogy gyorsan menjen.

2008. nov. 28. 14:49
 5/25 anonim válasza:
82%

nagy hülyeségnek fog hangzani, de én egy fél almát szoktam a számba venni :) a szétvágott fele, a gyümölcshús legyen kifelé. nekem teljesen beválik.

mikor nem volt itthon alma kipróbáltam azt, hogy egy nagy korty vizet tartottam a számban, az olyan fél sikert eredményez.

könnymentes hagymaszeletelést! :)

2008. nov. 28. 15:41
 6/25 anonim ***** válasza:
73%
Édesapám ötlete, nekem bevált: szemüvegben kell összevágni.
2008. nov. 28. 15:42
 7/25 anonim ***** válasza:
65%

az utolsó, teccik vicess!! :D

na a lényeg, hogy a hagyma nem a szemen "keresztül " jutva csíp, hanem a belélegzés miatt. Ezért tuti megoldás , ha az orrunkat csipesszel összecsippentjük. Persze, ha valaki meg tudja oldani, hogy anélkül is csak a szájon át lélegezzen, az is hatékony.

Ezt kombinálva a hideg vizes hagymaöbltéssel tuti!

2008. nov. 28. 15:50
 8/25 anonim ***** válasza:
92%
Én pucoltam már hagymát úszószemüvegben és egyáltalán nem csípett. Szerintem ez a legtutibb megoldás.
2008. nov. 28. 17:07
 9/25 anonim ***** válasza:
83%
Víz alatt!! Na az se rossz! :DDDDD
2008. nov. 28. 17:12
 10/25 anonim ***** válasza:
89%

Apukám ötlete lehet, hogy vicces, de nem annak szántam!

Nekem komolyan jobb, mióta szemüvegben csinálom.

2008. nov. 28. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!