Hogyan lehet a mogyorót egyszerűen kiszedni a ragacsos kupacsból?
Nagyon kedves vagy, köszönöm!
Akkor lefordítva, hogy kell a mogyorót kiszedni héjából, ami ugyebár nem kupacs, legalábbis a linked szerint.
Kedves Kérdező!
Mogyoróhéj-eltávolítás:
Miután csonthéjas, feltörjük mint a diót, aztán a hártyás héját már így:
Vegyünk elő egy tepsit, és szórjuk bele a mogyorót. Melegítsük elő a sütőt körülbelül 200 fokra. Tegyük be a sütőbe a tepsit, és körülbelül 5 perc múlva vegyük ki.Vegyünk elő egy szűrőt, és öntsük bele a mogyorót, rázogassuk, és közben a kezünkkel könnyedén szedjük le a héját.
#3 Nem, nem a mogyoró héjáról van szó, hanem a kupacsról.
Én egyébként kézzel szoktam kifeszegetni a mogyorókat a kupacsból, de elég nehéz, meg marha ragacsos lesz tőle az ember keze.
5-ös, neked köszönöm a 21-ik századi megközelítését a témának és a linket, így már világos.
(Mondjuk a miénk nem ragad, de nem is zölden szedjük, de ezt már félve írom le!)
Jó, így már értettem, csak a 2-es válasz linkjén nem találtam semmit, ami egy kicsit is hasonlított a mogyoróimra, egészen az 5-ös válaszig. További szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!