Hogy tudnám a kávédarálómat kitisztítani? Szegfűszeg őröltem benne, és tiszta ragacsos lett.
Ecettel-szódabikarbónával, hideg zsíroldóval próbálkoztam
..
Ilyen vegyszereket beletenni igencsak rossz ötlet, mert ettöl tönkremegy a daráló, másrészt ezeket gyakorlatilag nem lehet többé eltávolítani belöle, azaz mindenbe belekeröl, amit a darálóba teszel. (Én ezt a kávédarálót kidobnám!)
Legközelebb meg ha füszert darálsz benne, utána vagy cukrot, vagy sót darálj benne jópár menetben, az kiszedi a füszermaradványokat. (A füszeres sót-cukrot fel lehet használni ételeknek - természetesen a füszernek megfelelöekbe)
Hideg zsíroldó...?! Azt biztos nem tennék bele.
Nekem kávé- és magdarálóm van kivehető kehellyel, beáztatom, elmosom, akár szer nélkül.
De ha ezt nem tudnám megtenni, akkor hozzávetőleges kirázáson, kitörlésen túl darálnék benne mondjuk kókuszt. Szegfűszeges kókusszal biztosan lennének ötleteim valami édességre s utána már szolidabb lenne a daráló, az már nem okozna gondot kb. semminek.
A szegfűszeg ragacsos? Próbáltál már mazsolát darálni? :D Én szoktam, az, a szegfűszeg és a szerecsendió a három dolog, ami után azonnal beáztatom a kelyhet.
Legalább 4x mosd át akármivel is.
Nagyon okos nagynéném is ledarált diódarálóval szegfűszeget, kimosta szerinte rendesen, alaposan, na ennek ellenére egy tepsi zserbó kuka, mert szegfűszegízű lett. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!