Jénai tálban hogyan kell sütni?
Hideg sütőbe teszed, és a hőfokot csak lassan, fokozatosan emeld, ne hirtelen kapjon a tál nagy hőfokot. Lehet közben benézni, úgysem hűtöd le totál...
Amikor kész, kiveheted, de vigyázni kell, hova teszed!!!
Én akkorra előveszem a húsvágó deszkát, arra kb. 5-6 cm vastag konyharuhát!! szoktam tenni, és a forró jénait arra helyezem.
Ha más egyéb helyre, pl. a tűzhely hideg lapjára, vagy a szokásos lábas alá való fém rácsra, akármi hidegre teszed, szét csattan a jénaid!!
Lehet egy szakácskönyv kezdoknek javasolt.
Mint mindent akkor veszünk ki a sutobol amikor elkészült. En a gugelhopfot szoktam megvarni mert melegen torik a teszta. Miert ne lenne szabad nyitogatni? Azok nem nyitogatjak akik tudnak fozni es tudjak hogy mennyi ido kell egy kajanak. De a rutinos is belenez a vegen,hogy mennyire puha a cuccos.
Nem a táltól függ, hogy szabad-e a sütőt nyitogatni, hanem a készülő ételtípustól!
Pl. piskótánál, felfújtnál nem ajánlott. De azt nem is szoktuk jénaiban sütni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!