Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti hogyan/miben sütnétek meg...

Ti hogyan/miben sütnétek meg az alábbi ételt a sütőben? Egy kezdő háziasszony.

Figyelt kérdés

Ilyen "pálcikás húst" csinálok, sertést húst felkockáztam, bepácoltam, hagytam állni, aztán pálcikára tűzdeltem felváltva pepperóni paprikával. Ilyesmi:


[link]


Már csak azon meditálok, hogyan süssem meg. Ugye ez tipikus grill kaja, és a sütőmön van grill funkció, bár még soha nem használtam, nem tudom miben tér el a sima alsó-felső légkeringetős funkciótól. Azt sem tudom, hogy mibe rakjam. Simán rácsra, vagy tepsibe (sütőpapírral), esetleg jénaiba és lefedjem alufóliával? Nem akarom hogy nagyon kiszáradjon, ezért jó lenne lefedni, viszont akkor meg már nem sok értelme van a grill funkciónak... Azt sem nagyon tudom, hogy hány fokon, mennyi ideig kell sütni?

Cél: finom omlós legyen :) ti hogyan csinálnátok? Köszönöm.


2015. szept. 14. 13:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én magasabb falú tepsire raknám úgy, hogy ne érjen a laphoz, hanem a pálcák a tepsi falán lennének.


A grill funkciónak az a lényege, hogy magas hőfokon "pirít" a sütő felső részében. Pl a pizzát is grill fokozaton kell kb. 250-275 fokon sütni.


Melyik része a sertésnek a hús?

Mert ha pl. karaj, akkor könnyen átsül 15-20 perc alatt a legmagasabb hőfokon, pár percenként forgatva.

Ha comb, vagy tarja, akkor több idő kell, bár függ a vastagságtól.


A kiszáradás ellen pedig a lecsöpögő zsiradékkal meglocsolnám.

2015. szept. 14. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a legfontosabb. A saslikok közös jellemzője (mert az a pálcikás hús neve) hogy ha valamilyen zsiradékot is kell tűzni az egyes falatok közé, főle, ha szárazabb fajta a hús.
2015. szept. 14. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én lefedve sütném a sima alsó-felső funkcióval.
2015. szept. 14. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképp se simán a rácsra rakd! Akkor totál kosz lenne utána az egész sütő és a rács is.

Én is lefedve sütném tepsiben. Tennék alá valami folyadékot (víz, fehérbor, vaj) így tud párolódni. Amikor már majdnem kész, akkor levenném róla az alufóliát és akkor kapcsolnék grill funkcióra, hogy meg is piruljon.

2015. szept. 14. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én amikor sütőben csinálok nyársonsültet, akkor olajjal meglocsolom, korty vizet alá, lefedem alufóliával, így párolódik. Utána elég neki a légkeverés is, de ha akarod rá is grillezhetsz, szép piros lesz. Valami zsiradékot én is tennék a húskockák közé, császár/kolozsvári szalonnát vékonyra vágva vagy bacont. (off: én a pizzát is légkeveréssel sütöm, kettőt egyszerre)
2015. szept. 14. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
nagyon köszi akkor tepsi lesz alufóliával :) fél óra után ha ránézek az ok? mármint hogy utána leszedem a fóliát.
2015. szept. 14. 14:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Mi serpenyőben olajban szoktuk sütni a saslikot :)
2015. szept. 15. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!