Ti hogyan/miben sütnétek meg az alábbi ételt a sütőben? Egy kezdő háziasszony.
Ilyen "pálcikás húst" csinálok, sertést húst felkockáztam, bepácoltam, hagytam állni, aztán pálcikára tűzdeltem felváltva pepperóni paprikával. Ilyesmi:
Már csak azon meditálok, hogyan süssem meg. Ugye ez tipikus grill kaja, és a sütőmön van grill funkció, bár még soha nem használtam, nem tudom miben tér el a sima alsó-felső légkeringetős funkciótól. Azt sem tudom, hogy mibe rakjam. Simán rácsra, vagy tepsibe (sütőpapírral), esetleg jénaiba és lefedjem alufóliával? Nem akarom hogy nagyon kiszáradjon, ezért jó lenne lefedni, viszont akkor meg már nem sok értelme van a grill funkciónak... Azt sem nagyon tudom, hogy hány fokon, mennyi ideig kell sütni?
Cél: finom omlós legyen :) ti hogyan csinálnátok? Köszönöm.
Én magasabb falú tepsire raknám úgy, hogy ne érjen a laphoz, hanem a pálcák a tepsi falán lennének.
A grill funkciónak az a lényege, hogy magas hőfokon "pirít" a sütő felső részében. Pl a pizzát is grill fokozaton kell kb. 250-275 fokon sütni.
Melyik része a sertésnek a hús?
Mert ha pl. karaj, akkor könnyen átsül 15-20 perc alatt a legmagasabb hőfokon, pár percenként forgatva.
Ha comb, vagy tarja, akkor több idő kell, bár függ a vastagságtól.
A kiszáradás ellen pedig a lecsöpögő zsiradékkal meglocsolnám.
Semmiképp se simán a rácsra rakd! Akkor totál kosz lenne utána az egész sütő és a rács is.
Én is lefedve sütném tepsiben. Tennék alá valami folyadékot (víz, fehérbor, vaj) így tud párolódni. Amikor már majdnem kész, akkor levenném róla az alufóliát és akkor kapcsolnék grill funkcióra, hogy meg is piruljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!