Kezdő háziasszony vagyok, és tanácsot szeretnék kérni. Szóval 2-3 hétre előre szeretnék főzni, tudnátok nekem olyan étel neveket mondani, amit le lehet fagyasztani?
sült csirke
kínai édes savanyú csirke (mártás+hús)
szárnyasfasírt (nyersen)
hüvelyes főzelékek
rántott dolgok bepanírozva fagyaszthatók, kivéve süsd meg
Mindent le lehet fagyasztani, csak a krumplis dolgokat nem jó. Rakotthúsokat is, fasírozottat, sült húsokat, sőt a rántott húst is. Igaz, azt jobb kiengedés után egy kissé átsütni, de anélkül is ehető.
A tésztaféléknél arra kell ügyelni, hogy ne legyen a tészta túl főzve.
Rakott dolgokat is le lehet fagyasztani, ha nyersen fagyasztod, akkor kicsit tovább tart a sütése, de semmiben nem különbözik a frissen készitettöl.
Ha elöször megsütöd, akkor is fagyasztható, de felhasználás elött át kell sütni, ezért ne süsd egészen készre.
A rántott dolgokat is fagyaszthatod, akár csak panirozva és frissen sütve, vagy megsütöd, lefagyasztod, és evés elött röviden forró zsiradékban átsütöd.
Gyakorlatilag majdnem mindent le lehet fagyasztani, és csak a befejezö müveleteket célszerü felhasználáskor elvégezni.
Ok, köszönöm, ügyik vagytok! :-)
De majd én is az leszek! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!