Nem régen voltam Olaszországban, és annyira elragadtatott az ottani presszó, hogy azóta nem tudom meginni az instant verziót. Szeretnék venni egy jó kávéfőzőgépet, de nem tudnék méregdrágán, mondjuk a max limit 30-40.000 ft...
Sajnos nem értek hozzá, annyi a lényeg, hogy őrölt kávéból szeretném, olyan igazi krémesre, mint ahogy Itáliában főzik :) Esetleg jó márkákat tudtok?
Egy 15 bar nyomású eszpresszó gép kell hozzá és lehetőleg frissen őrölt kávé, tehát úgy az igazi ha szemes kávét veszel és egy 4-6 ezer forintos darálóval a készítés előtt leőrlöd magadnak az adagot. Vannak 30 ezer forint alatt is eszpresszó gépek, egyedül arra kell figyelni, hogy a gép minimum 15 bar nyomáson készítse el a kávét mivel ez alatt már nem eszpresszó kávét kapunk. Ezért nem igazi eszpresszó például a kotyogós kávé mert az csak 8 bar. Olcsó eszpresszó kávéfőző hazánkban a Szarvasi (CM 4677 Espresso 15) ami olyan 20 ezer körül van, de vannak más márkák is érdemes szétnézni az interneten. Én akciósan vettem a Saeco poemia kávéfőzőt olyan 26 ezerért ami elég jó gépnek számít.
2018. júl. 23. 17:55
4/21 anonim válasza:
Igen. Bialetti Moka. Kb. 14 ezer ft, és azzal főzik.
A többi csak pörkölés kérdése.
2018. júl. 23. 18:03
5/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat!!!:)
2018. júl. 23. 18:05
6/21 anonim válasza:
Mesélje már el valaki a piros kéz nyomogatók közül, hogy mi a baj a válaszokkal!
2018. júl. 23. 22:03
7/21 anonim válasza:
Bialetti Moka egy kotyogó, azzal nem lesz krémes a kávé.
2018. júl. 23. 23:25
8/21 anonim válasza:
Ez tökéletes lesz neked 2 adagra.
A titok az arányokban is rejlik, több kávé, kevesebb víz.
Az olasz sógorom miatt szereztük be és tökéletesen elégedett az eredménnyel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!