Nem régen voltam Olaszországban, és annyira elragadtatott az ottani presszó, hogy azóta nem tudom meginni az instant verziót. Szeretnék venni egy jó kávéfőzőgépet, de nem tudnék méregdrágán, mondjuk a max limit 30-40.000 ft...
Sajnos nem értek hozzá, annyi a lényeg, hogy őrölt kávéból szeretném, olyan igazi krémesre, mint ahogy Itáliában főzik :) Esetleg jó márkákat tudtok?
A 7-es válaszolónak közlöm, hogy a valódi eszpresszó Bialetti Mokába készül. Félig délolasz vagyok, itt élek, így tudom.
A kérdező nem a kamu "olasz" főzőket kereste, ahogyan azt a magyarok elképzelik.
A kotyogó és a Bialetti Moka pedig két külön dolog.
2018. júl. 24. 11:27
12/21 anonim válasza:
Ja, és nincs olyan sem, hogy "olasz pörkölésű" kávé.
Van pl. milánói pörkölés vagy szicíliai.
2018. júl. 24. 11:28
13/21 anonim válasza:
Van olasz pörkölésű kávé. Ezek a kávék jobban megvannak pörkölve. Markáns, de nem bántó keserűség,csokoládé,kakaó jellemzi, nagyon enyhe savakkal.
2018. júl. 24. 11:43
14/21 anonim válasza:
13
Az olasz pörkölés tájegységenként változik, mint írtam. 11-12-es voltam.
2018. júl. 24. 11:45
15/21 anonim válasza:
Sajnos kérdező, neked nem lesz módod igazi olasz kávét inni, mert a félig olasz barátunk szerint olyan nincs is. Szóval legyél szíves pontosan megmondani, melyik régió, melyik településének melyik kávézójában készülő kávéhoz keresel főzőt.
2018. júl. 24. 13:33
16/21 anonim válasza:
Napoletana. Si basa sul principio della percolazione, ossia del lento passaggio di un liquido (acqua vicina al punto di ebollizione) attraverso un solido filtrante (polvere di caffè). È costituita da un serbatoio, forato nella parte superiore, in cui si incastra un cilindro cavo che funge da contenitore per il caffè macinato, forato sulle due superfici, e un ulteriore serbatoio per la bevanda dotato di beccuccio. Al momento del bollore, il vapore prodotto fuoriesce dal piccolo foro del serbatoio dell’acqua e avvisa del momento in cui spegnere il fuoco e capovolgere la cuccumella. A fuoco spento l’acqua che prima bolliva e ora si trova intorno ai 98° C percolerà attraverso il caffè raccogliendosi nel contenitore sottostante. Dopo un tempo variabile tra i 5 e i 10 minuti, in funzione della grandezza della caffettiera, il processo sarà esaurito e il caffè pronto per essere servito; in questo tempo, per evitare la fuoriuscita dal beccuccio degli aromi, è consigliabile apporre un coppetiello, piccolo cono di carta leggermente inumidita, all’apice del beccuccio stesso.
2018. júl. 24. 14:01
17/21 A kérdező kommentje:
Genovában és Milánóban ittam egyébként :) nem kell ennyire komolyan venni! :D én csak zöld kezet nyomtam. Egyébként szerintem is nagy nyomáson főzték, de nekem is van olasz ismerősöm, aki mindig "kotyogüsban" csinálja meg istenire, na a baj az, hogy nekem arra nincs időm reggelente, meg szerintem nem is menne úgy, az olaszok így születhetnek, szóval mindenképp valami egy gombnyomós gépre lenne szükségem :) köszi!
2018. júl. 24. 22:38
18/21 anonim válasza:
Privátban megírhatom milyen gépem van, de kezességet nem vállalok érte, nem egy világmárka.
Ha sima eszpresszót akarsz, s gyorsan, akkor 2 perc a teljes időtöltés vele. A nagy víztartály bármikor teletöltheted. Betöltöd a kávét, tamperrel (tartozék) jól lenyomkodod, alá teszed a csészét, s egy-két másodperc után jön is a forró, habos kávé. Ez a folyamat olyan 20 másodperc, szép aranybarna crema keletkezik a tetején.
Igazság szerint elő kellene melegíteni a gépet, ami annyiból áll, hogy egy adag vizet lefőzöl előbb a csészékbe, azt kiöntöd, s mehet bele a kávé. Így sem több az egész 4 percnél. Nem lesz olyan, mint az az olasz…
2018. júl. 24. 22:44
19/21 anonim válasza:
Kávézóban kell inni, jobban megéri.
2018. aug. 1. 00:58
20/21 anonim válasza:
A lényeg, olasz eszpresszót presszógéppel tudsz készíteni. De alternatív megoldásnak van számos, amit érdemes megpróbálni, például Top Moka Mini kávéfőző: [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!