Hogyan jön ki műanyag tortaformából legkönnyebben úgy a joghurttorta, hogy az egyben is marad?
Készítettem joghurttortát kemény, műanyag formába. Amiből készült: pudingpor, cukor, barack + a végén hozzáadva felvert tejszín.
1 órát a fagyasztóba raktam majd a hűtőbe, viszont másnapra beleragadt. Milyen praktika van erre? Vendégségbe vinném, nem lenne a legjobb megoldás "kikanalazni" :)
Megpróbálhatod a formát kis idöre (5-10 perc maximum) meleg vízbe állítani, akkor van rá esély, hogy a forma mentén kicsit megolvad és ki lehet borítani. (Mielött kiborítod, töröld szárazra a formát!)
Csak arra kell figyelni, hogy tényleg csak addig melegítsd, amíg a széle meglágyul, nehogy az egész szétmenjen.
Ha teljesen megdermedt egy vékony pengéjű késsel körbevágod, ráborítasz egy tányért és arra átfordítod. Kicsit megkocogtatod és kihuppan a formából. Ha így nem sikerül akkor nem tudom mi lehet a gond.
Próbálhatod még egyszerű csatos tortaformába, abból tuti kijön ha körbevágod.
Kedves Kérdező!
Három részes joghurttorta formát használj legközelebb. Olyat, aminek az alja sima, a legteteje pedig leszedhető. Ott kerül bele levegő, és az engedi kicsusszani a kész édességet. Itt egy kép róla:
Nem írom le a nevét a gyártónak, de egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!