A fehér műanyag kávé kavargató pálcikát melyik végén kell megfogni amikor a kávét kavargatjátok? A szélesebb vagy a keskenyebb végén?
A szélesebb fele arra hivatott, hogy gyorsabban felkeverje vele a hozzáadott cukrot a fogyasztó.
Vagyis a keskenyebb felével fogd meg, hogy megoldódjon ez a világraszóló problémád :DD
Amúgy minden kanálnak a keskenyebb felét fogjuk meg, és nem a nyelével eszünk.
Ezen kérdésen némileg meglepődtem, de megerősíthetem az előttem szólókat, hogy igen, a lapátnak is a nyelét fogjuk s nem a fejét.
Ezt pici gyerekkorban sajátítják el a gyerekek - már, ha vitték őket homokozni. :) Azért a vékonyabb részt fogjuk, mert könnyebb megfogni - értelmesebb is, míg a szélesebb rész intenzívebb munkát tud végezni a nagyobb felülete miatt egy folyadékban.
Szerintem a koktélkeverő pálcika azért más, mert ez díszítő szerepet is betölt, ezért van a tetején a szélesebb rész, illetve az aljának vékonyabbnak kell lennie, mert néha tűznek fel rá ezt-azt, oliva bogyót, gyümölcsöket stb. Ezt egy szélesebb pálcika esetében nem lehetne kivitelezni.
Például ennél egyértelműen nem a vastagabbik felével keverjük a koktélt. :)
A kávés pálcikára viszont nem tűzünk fel semmit, és nem is díszítő elem, csak egy egyszerűsített "kanál", amivel elkavarjuk a cukrot. Akkor ennyi erővel a kis műanyag kanálnak is a fejét kellene fogni, és a szárával keverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!