Lehet egyszerűen úgy csinálni keserű csokoládét, hogy a bio kakaóport vízzel összekeverjük?
Figyelt kérdés
Nem táblacsokit, csak sűrű, keserűcsokoládé ízű -hűtőbe tehető- masszát.
Vagy kell hozzá más is?
2020. aug. 24. 20:50
1/7 anonim válasza:
Nem vízzel, hanem tejszínnel kellene kikeverni, hogy finom legyen.
2/7 anonim válasza:
Forrásban levő vízzel lehet, és cukor is kell hozzá valamennyi, különben ehetetlen lesz. Réges régen csináltam, de már nem emlékszem a részletekre. Az nem releváns, hogy bio-e a kakaópor, bármilyen főzőkakaó jó hozzá (tehát a cukrozatlan).
3/7 anonim válasza:
Minden házi csokoládé azon csúszik el, hogy nincs benne kakaóvaj.
Sokan nem gondolnak bele, hogy a csokiban lévő kakaó nem csupán a kakaóport jelenti.
Masszához jó a tejszín is, vaj is.
4/7 anonim válasza:
Hát... nem árt valamivel lágyítani, vagy úgy össze fog állni, hogy vésővel sem tudod majd szétszedni.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
Én olyan keserű csokoládét szeretnék, amire azt írják, hogy 98-95% kakaóbab tartalmú. Másoknak az túl keserű, nem finom, de én szeretem.
A kakaóbabból készült porban benne van a zsírtartalom is, a kakaóVAJ is, nem?
2020. aug. 24. 21:13
6/7 anonim válasza:
"A kakaóbabból készült porban benne van a zsírtartalom is, a kakaóVAJ is, nem?"
nagyon kis része, a kakaóvaj az első, amit kiszednek a kakaóbabból
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm akkor.
2020. aug. 25. 01:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!