Jó módszer az egész (grill) csirke sütésére villanysütőben, hogy megsózom (alaposan), kitömöm majorannával, a grillrácsra teszem, légkeveréses módon sütöm (mennyi ideig és hány fokon)?
Nemrégen vásároltam egy 'kacsasütő edényt - fedeles, fém, zománcozott, az alsó fele bevonatos (a bevonat neve nem jut eszembe - hiába, az öregedéssel járó memóriagondok)(teflon b.ssz. meg).
Süssem-e inkább abban - elvégre, ha kacsasütőnek hívják.....
Hány fokon és meddig....gondolom, a végén fedő nélkül is kell, hogy a külseje megpiruljon (?)
Igaz én gázosban sütöm és nem legkeveressel az alábbi módon:
Megmosom megtisztitom a csirkét, besózom kívül belül. Aztán olvasztok vajat amibe teszek zúzott fokhagymát, borsot, rozmaringot és egy kevés grillcsirke fuszerkevereket, ezzel bemasszirozom alaposan kívül belül és teszek egy fél citromot a belsejébe.
Teszek egy kevés zsiradékot az edénybe belerakom a csirkét, köré rakok 2 fej negyedelt hagymát, öntök alá nagyjából fél deci vagy kicsit több vizet lefedem és sütöm kb 1 órát, 160/180 fokon (sajnos ezt pontosan nem tudom megmondani mert még a régi nem hőfok kijelzos sütöm van), akkor kiveszem megszurom hogy megpuhult e, ha igen leveszem a fedőt és magasabb hőfokon pirosra sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!