Hogyan kell köleslisztből kenyeret sütni?
Figyelt kérdés
De inkáb úgy kérdezném: hogyan sütöttek kenyeret az őseink a kölesből?
Egyelőre csak olyan receptet találok, amiben össze kell keverni mindenféle más liszttel ahhoz, hogy buborékos legyen, mert nincs benne glutén, amit a kovász (esetleg élesztő) megemészthetne. De úgy viszont elévesznek az előnyei, hiszen pont azért lenne érdekes kölesből kenyeret sütni, mert nincs sem WGA fehérje, sem glutén benne. De akkor milyen fermentációs folyamat képes "előemészteni", vagy "kenyérbuborékokat" csinálni a tésztába??
2020. jún. 22. 13:11
1/3 anonim válasza:
Sehogy. Lepényt lehet belőle sütni, ami lapos és tömör. Éles késsel vékony szeletekre lehet vágni.
2/3 anonim válasza:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!