Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Meddig áll el a bableves hűtőben?

Meddig áll el a bableves hűtőben?

Figyelt kérdés
Fogalmam sincs mi van benne pontosan, meg hogy hogyan készült, mert rokonomtól hoztam, és mi másképp csináljuk. Nagyon finom. Ma négy napos, és végig hűtőben volt. Ehető még ma? Annyit tudok, hogy van benne füstölt hús is.
2020. jún. 14. 17:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig hűtőben volt, ma még jónak kell lennie. Óvatosan kóstold meg, ha megmelegítetted, majd érzed, hogy jó-e még?
2020. jún. 14. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha felmelegited és megkóstolod, akkor érzed, ha netán rossz lenne, de nem valószínü.

Ha az íze meg a szaga normális, akkor semmi baja.

2020. jún. 14. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha végig hűtőben volt, szerintem nincs baja, de forrald fel és szaguld meg illatra milyen, aztán egy kis kóstoló, ha semmi fura, akkor szerintem nincs baja.
2020. jún. 14. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
72%

Nem felmelegíteni kell, hanem felforralni .

De szerintem még nem lehet semmi baja ha hűtőben volt .

2020. jún. 14. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem volt baja. Köszönöm a válaszokat!
2020. jún. 14. 20:26
 6/6 Trenka Tibor válasza:
68%

Üdv mindenkinek ebben a témában!

Időnként nincs lehetőségem naponta főzni. Olykor kénytelen vagyok

bablevest főzni, egész hétre. Sokféle módon elkészíthető ez a laktató,

tápló étel. Egy hétig is tárolható hűtőben öt fok alatt, de van amit

be kell tartani. Ne főzz bele tojásos tésztát, ne tégy bele tejfölt.

Így tovább tárolható. Utólag ezeket tálaláskor, hozzá adhatod.

Ajánlott pár naponta egyben felforralni, majd fazekastól hideg ízbe tenni,

hő sokkolni. A jó minőségű füstölt hús és a fűszerek is meg gátolják,

hogy meg romoljon az étel. A köménymag, babérlevél és a füstölt hús füstje, mind tartósítja a bablevest. Ezek nem csak ízesítők és

görcsoldó, szélhajtó hatásúak, de baktérium ölő, fertőtlenítő hatása is van, ezért is tárolható relatíve hosszabb ideig. Mikor nem volt hűtőgép,

akkor is ki tartott egy hétig.

Ha forraláskor nagyon felhabzik és savanykás illata van, ha nem ecetesen

főzted, (mindig tálaláskor adjuk hozzá) akkor romlott, mehet a kukába.

Akár a töltött káposztát, mennél többször melegíted, annál nemesebb, ízletesebb az étel.

Jó étvágyat!

2022. szept. 9. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!