Meddig áll el a bableves hűtőben?
Ha felmelegited és megkóstolod, akkor érzed, ha netán rossz lenne, de nem valószínü.
Ha az íze meg a szaga normális, akkor semmi baja.
Nem felmelegíteni kell, hanem felforralni .
De szerintem még nem lehet semmi baja ha hűtőben volt .
Üdv mindenkinek ebben a témában!
Időnként nincs lehetőségem naponta főzni. Olykor kénytelen vagyok
bablevest főzni, egész hétre. Sokféle módon elkészíthető ez a laktató,
tápló étel. Egy hétig is tárolható hűtőben öt fok alatt, de van amit
be kell tartani. Ne főzz bele tojásos tésztát, ne tégy bele tejfölt.
Így tovább tárolható. Utólag ezeket tálaláskor, hozzá adhatod.
Ajánlott pár naponta egyben felforralni, majd fazekastól hideg ízbe tenni,
hő sokkolni. A jó minőségű füstölt hús és a fűszerek is meg gátolják,
hogy meg romoljon az étel. A köménymag, babérlevél és a füstölt hús füstje, mind tartósítja a bablevest. Ezek nem csak ízesítők és
görcsoldó, szélhajtó hatásúak, de baktérium ölő, fertőtlenítő hatása is van, ezért is tárolható relatíve hosszabb ideig. Mikor nem volt hűtőgép,
akkor is ki tartott egy hétig.
Ha forraláskor nagyon felhabzik és savanykás illata van, ha nem ecetesen
főzted, (mindig tálaláskor adjuk hozzá) akkor romlott, mehet a kukába.
Akár a töltött káposztát, mennél többször melegíted, annál nemesebb, ízletesebb az étel.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!