A tűzhelyen maradt éjszakára a bableves, ugye nem romlott meg? Reménykedhetek?
Füstölt oldalassal csináltam, csak este még meleg volt, mi meg elvonultunk befelé, és kint maradt.
Belekóstoltam, de magamnak nem hiszek, mivel dohànyzom/kàvézom, lehet csal az ízérzékem.
Odamenjek megkóstolni???
Valszeg nincs még baja, de ezek után gyorsan megenném, és nem tárolgatnám még napokig.
Köszönöm nektek a vàlaszt :)
Tényleg rosszul érintene ha megromlott volna, pàrom tuti erre készül mire hazaér, úgyhogy bízom.
Esküszöm ezentúl nem leszek ilyen felelőtlen.
Köszönöm #5.
Majd 3 körül kiderül.
Ha megromlott volna, ezt a kérdést nem is írod ki, hanem egyenesen kiöntöd.
A romlott leves szaga savanyú, habzik, buborékok jönnek a tetejére, a hús színe érdekes rózsaszínesre változik a levesben. Egyáltalán nincs gusztusod megkóstolni.
Tehát, ha ilyeneket nem tapasztalsz, valószínűleg nem romlott meg.
Minden esetre fogyasztás előtt alaposan forrald fel, főzd, rotyogtatsd jópár percig.
Megkóstoltam, de mondom mivel előtte kàvéztam meg cigiztem, lehet azért éreztem furcsának, plusz ugye gondolom képzelgek is.
Illatra csak a szokàsos füstölt húst éreztem.Nem bugyogott, szokatlant nem tapasztaltam.
Jó kérdés, én kávétól függetlenül érzem a romlottságot, de a családban én vagyok a legérzékenyebb, én még azt is érzem, hogy nem romlott, de már lecsökkent az addig hátralévő idő. S amikor nekem már egyértelműen romlott, más még nem érzi.
Nos, meg nem mondom, hogy jó-e a te bablevesed, valószínűleg nincs baja, de mivel láttam én már főtt krumplit egyetlen éjszaka alatt megromlani (pedig nem szokott), már semmi effélében nem vagyok biztos.
Te is megkóstoltad, a párod is meg fogja, ha nem éreztek rajta semmit, akkor kétlem, hogy bajotok lenne tőle. Ha tudjátok, hogy extrém érzékenyek vagytok, akkor lehet érdemes vigyázni.
De szinte tuti, hogy mindössze az eltarthatósága csökkent le, egyétek meg hamar, amíg azt érzitek, hogy még jó.
Máskor alkalmazzatok vízhűtést. Én egy jó nagy és nehéz, másra nekem nem alkalmas serpenyőbe töltök vizet, abba épp bele tudjuk állítani a 8 literes kuktát. Az első vizet hamar lecserélem, utána ritkábban kell, jóval hamarabb meghűl. Ha nagyon későn főzünk s nem figyelek, akkor kimarad éjszakára az étel, de nem romlik meg, csak nem áll el 4 napig, mint a hamar hűtőbe rakott. Ez nyáron is igaz, amikor elég meleg a konyhám (25 Celsius-fok). Hűvösebb helyen még kevésbé romlik meg.
Én a szedjük a maradékot kisebb lábasokba, fazekakba elvet használom.
Egyrészt a kevesebb gyorsabban hűl, másrészt a hűtőben tárolni is könnyebb több kisebb edényt, mint berakni egy nagyot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!