Babot sós vízben áztatni?
Figyelt kérdés
Itt a bableves ideje és arra gondoltam, hogy a levesben is lesz só, de mi lenne ha már eleve sós vízbe áztatnám be szárazbabot?2015. dec. 7. 21:14
1/5 anonim válasza:
És az miért lenne jobb, mint megsózni a levest? Lehet hogy jó úgy, csak nem értem a gondolatmenetet.
2/5 anonim válasza:
Minek? A sótól eleve lassabban puhulnak a hüvelyesek, másrészt az áztatólevet úgyis leöntöd, ha nem akarsz puffadni.
3/5 A kérdező kommentje:
Nem szoktuk sós vízben áztatni. De pont arra vagyok kiváncsi, hogy miért nem?
2015. dec. 8. 10:00
4/5 anonim válasza:
Azért, mert teljesen felesleges, a só valóban késlelteti a főzési időt.
Remélem nem vársz senkitől hosszú, kémiai magyarázatot, esetleg képletet.
5/5 A kérdező kommentje:
jajj, dehogy elhiszem én ha ezt többen mondják.
Amikor a hgyamafőzeléken gondokoztam az nem volt iylen nehéz. Megfőztem kisértleként. Aztán ettem egy tányérral és kidobtam :D
2015. dec. 8. 17:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!